Coronavirus

Algunes colles castelleres no participaran en la trobada de Valls per la situació de la covid-19

  • Els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Santpedor s’afegeixen així a la decisió dels Minyons de Terrassa 

Algunes colles castelleres no participaran en la trobada de Valls per la situació de la covid-19

ACN / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Santpedor no participaran en la trobada de colles castelleres de les Festes Decennals de la Candela, prevista per al 30 de gener a Valls. Les dues colles s’afegeixen així a la decisió dels Minyons de Terrassa de no participar-hi per l’actual context sanitari per la covid-19.

Des de Mataró, el grup ha declinat ser-hi per «protegir-nos com a castellers i colla». Paral·lelament, els Castellers de Vilafranca han anunciat que continuen a l’expectativa. La trobada contempla reunir més de 8.000 castellers d’unes 80 colles.

Els Minyons de Terrassa han anunciat «de mala gana» aquest dimecres que no participaran en la trobada castellera de Valls malgrat ser «una de les actuacions més esperades». Aquest migdia s’hi han afegit els Capgrossos de Mataró «per motius sanitaris i de seguretat castellera». «Des de l’esclat de la crisi de la covid-19, hem prioritzat sempre la salut dels nostres castellers i la seguretat de les nostres activitats», justifiquen en un comunicat, afegint que «creiem que no estem en condicions d’assistir ni preparar el dia les dues setmanes prèvies a l’assaig sense comprometre el compliment dels protocols actuals, així com la salut i imatge de la nostra activitat, creiem que és la millor manera de protegir-nos com a castellers i grup».

Notícies relacionades

Per la seva banda, els santpedorencs han optat per declinar la invitació a través de les xarxes socials. En un tuit han explicat que renuncien a ser-hi per «la situació de pandèmia actual i el risc que comporta per a la salut dels nostres castellers».

Més notícies de Terrassa i Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO