Mobilitat

Mataró prohibeix que els menors de 16 anys condueixin patinets elèctrics

  • Així, les bicis, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal hauran de circular per la calçada, carrils bici i zones habilitades

patinete

patinete

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La nova ordenança de mobilitat de l’Ajuntament de Mataró (Maresme) estableix l’edat mínima de 16 anys per conduir patinets elèctrics i altres vehicles equiparables, i obliga a portar casc de protecció homologat, ha informat aquest dilluns el consistori en un comunicat.

La normativa va ser aprovada pel ple municipal de dijous passat 4 de novembre en substitució de l’antiga ordenança de circulació i transport de mercaderies perilloses del 2009, i que l’ajuntament veia «insuficient davant una mobilitat heterogènia i canviant». Les bicis, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) hauran de circular per la calçada, carrils bici i zones habilitades, i estarà prohibit que ho facin per la vorera i la resta de zones per a vianants.

Els patinets elèctrics i equiparables no podran superar els 50 quilòmetres per hora i els que s’utilitzin per a una activitat econòmica hauran de disposar d’assegurança de responsabilitat civil a tercers i cobrir danys i perjudicis, així com inscriure’s en el registre municipal habilitat.

Notícies relacionades

En el cas dels patins, monopatins i patinets no elèctrics, sí que podran circular per les voreres i carrers residencials però ho hauran de fer a «una velocitat adaptada a pas de persones» i s’estableix l’ús obligatori de casc homologat per als menors de 16 anys.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO