Concentració feminista

Unes 600 persones es manifesten a Mataró per reclamar més seguretat després d’una agressió sexual

La marxa, convocada per l’associació veïnal del barri de Cerdanyola, va acabar a l’ajuntament, on l’alcalde es va comprometre a trobar solucions

Unes 600 persones es manifesten a Mataró per reclamar més seguretat després d’una agressió sexual

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Unes 600 persones, segons la Policia Local de Mataró, es van manifestar aquest dilluns a la nit pels carrers de la ciutat per reclamar més seguretat després de l’agressió sexual a una veïna del barri de Cerdanyola.

Els fets van passar a les 6.00 h d’un dimecres, «un dia normal sense cap festa», segons detallen des de l’Associació de Veïns, que reclama una actuació legal contundent contra els agressors i que l’ajuntament incrementi la vigilància al barri perquè aquest cas, el primer d’aquestes característiques que es recorda, no es repeteixi.

La marxa va partir de la plaça Illa Cristina i va acabar a l’ajuntament, on va intervenir l’alcalde, David Bote, que, interpel·lat, es va comprometre a treballar amb el veïnat per trobar solucions.

Tot i que l’agressió sexual ocorregués un dimecres, quan un grup d’homes van agredir sexualment una noia al barri de matinada, els fets no van transcendir fins dissabte. La indignació va portar l’Associació de Veïns a organitzar-se i convocar una manifestació, que va sortir del barri per acabar a la porta de l’ajuntament.

«Més presència policial i més sensibilització»

«Volem demostrar a tota la ciutat que no compartim aquest comportament al barri; aquesta ha de ser la primera i última vegada que passa», assevera el president de l’Associació de Veïns, Bangaly Toure.

Denuncia, a més, que hi ha sensació d’inseguretat al barri, una situació que es va fer explícita al llarg de la concentració, amb crits davant la mateixa porta de l’ajuntament.

«Hem demanat més presència policial, més educació en igualtat i més sensibilització davant aquesta problemàtica social que no és només contra les dones, tots hem de sumar esforços, i s’ha demostrat que no és suficient amb el que ara es fa», afegeix la vicepresidenta del col·lectiu, Raquel Fernández.

Intervenció de l’alcalde de Mataró

Un fet que preocupa és que l’agressió no va tenir lloc en cap entorn determinat, com el de festa: «Era un dimecres a primera hora del matí», destaca Fernández.

Una vegada a l’ajuntament, el col·lectiu va reclamar la intervenció de l’alcalde, David Bote, que finalment va baixar a la porta on es portaven a terme els parlaments dels convocants. L’alcalde va atendre les demandes, centrades sobretot en la seguretat i en què es va poder escoltar el crit de «dimissió» per part d’algun dels presents.

Notícies relacionades

«Cap agressió pot quedar sense resposta, hi ha un comportament ferm per erradicar la violència de gènere, independentment de la seva forma», va assenyalar Bote.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments