Cultura de proximitat

Pau Vallvé, Maria del Mar Bonet i Txell Sust encapçalen el cartell del nou Posidònia Fest de Mataró

La programació es completa amb Lia Sampai i les mataronines Cine Núria i Gessamí Boada

Pau Vallvé, Maria del Mar Bonet i Txell Sust encapçalen el cartell del nou Posidònia Fest de Mataró

ACN / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
ACN

La posada en valor de la prada de posidònia més important del Mediterrani, un pes important d’artistes locals i presència notable de veus femenines. Aquests són els tres ingredients del Posidònia Fest, el nou festival de petit format que veurà la llum per primera vegada el setembre que ve al Port de Mataró (Maresme).

El cartell l’encapçalen Pau Vallvé –l’únic artista masculí del festival–, Maria del Mar Bonet i la mataronina Txell Sust. La programació la completen noms emergents com Lia Sampai i les també mataronines Cine Núria i Gessamí Boada. Un dels codirectors del festival, David Mullor (Segell Microscopi), explica que el festival «relaciona noms consolidats i promeses de gran qualitat artística».

Els sis concerts tindran lloc el cap de setmana del 3, 4 i 5 de setembre amb dobles sessions. La primera nit està dedicada al pop i estrenaran l’escenari Cine Núria i Pau Vallvé. Dissabte és el torn d’un dels plats forts del festival, Maria del Mar Bonet, que portarà un repertori «sorpresa», i la cantautora Lia Sampai.

El Posidònia Fest posarà el punt final el diumenge 5 amb dues veus mataronines: Gessamí Boada i Txell Sust. Les dues artistes han estat en la presentació del cartell complet del festival, aquest dilluns, i han promès uns concerts plens de «connexió» amb el públic i musicalment molt «rics».

Festival de proximitat

Els concerts tindran un aforament màxim de 250 persones i el ritme de venda d’entrades és molt bo, segons els organitzadors. Mullor assegura que el Posidònia no treu l’ull a la situació epidemiològica, però confia que el «sot» actual passarà i que la situació sanitària serà «millor» al setembre.

El festival neix aquest 2021 amb voluntat de mantenir-se en el futur i des de Microscopi asseguren que, tot i que la pandèmia acabi passant de llarg, l’essència del festival no canviarà i «probablement» mantindrà el format reduït. «En la proximitat és on hi ha el valor de veure un concert en directe», afirma Mullor.

El valor de la prada

L’altre codirector del festival, Carlos Moreno, destaca també la proximitat dels artistes, que en un 50% són de Mataró, i l’alta presència de veus femenines, en cinc dels sis concerts del festival. El tercer gran ingredient del festival li ve donat pel mateix nom, que serveix per reivindicar la prada de posidònia de Mataró, la més important del Mediterrani.

La prada de la capital del Maresme compta amb 700 hectàrees i en alguns punts arriba fins als 27 metres de profunditat. En aquest ecosistema viuen fins a una vintena d’espècies de peixos. «La posidònia ens identifica a tot el Mediterrani», celebra el regidor de Cultura de Mataró, Xesco Gomar.

Notícies relacionades

Des del Port de Mataró, seu del festival, aplaudeixen també la proposta. La gerent de l’entitat, Margarita Díez, assegura que el Posidònia Fest respon a un doble objectiu del Port de Mataró, com és la dinamització del mateix port, així com la posada en valor de la prada de posidònia de la ciutat.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO