Pràctiques al sector

El programa de formació agroecològica per a joves ‘Arrelem’ de Mataró inicia la seva segona edició

  • És un curs dirigit a joves de 18 a 29 anys residents a la ciutat i que no hagin tingut accés a altres recursos formatius o ocupacionals

  • S’incrementen les hores de formació, que passen de 120 a 210 h, i es faran estades en empreses cooperatives agrícoles del Maresme

El programa de formació agroecològica per a joves ‘Arrelem’ de Mataró inicia la seva segona edició

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme), des de les regidories de Joventut i Promoció Econòmica (projecte europeu Social Neet), organitza una nova edició del curs ‘Arrelem’. Es tracta d’una formació professionalitzadora al sector agroecològic dirigida a joves de 18 a 29 anys residents a Mataró i que no hagin tingut accés a altres recursos formatius o ocupacionals, i que es portarà a terme del 20 de setembre al 3 de desembre del 2021.

Posteriorment a la formació, entre els mesos de desembre i gener, tindran lloc estades pràctiques en empreses del sector agrícola. Amb aquesta formació, els participants «desenvoluparan les competències bàsiques, instrumentals i laborals, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral», comenten des de l’Ajuntament.

El curs tindrà una part teòrica i una part pràctica, que es desenvoluparà a la zona agrícola de les Cinc Sènies. Inclourà, a més de formació professionalitzadora del sector agroecològic, formació per millorar les competències lingüístiques en català, digitals i transversals. En el marc de la formació també es portaran a terme diferents tallers específics, entre els quals, un sobre l’economia social i solidària.

Més de 200 hores

En aquesta segona edició, s’incrementaran les hores de formació, que passen de 120 a 210 h, i es faran estades en empreses cooperatives del sector agrícola del Maresme, amb l’objectiu que posin en pràctica els coneixements adquirits i visquin en primera persona què significa treballar en una cooperativa.

Notícies relacionades

Per tramitar la preinscripció al curs, es pot fer a través del formulari en línia o de manera presencial a l’Oficina Jove del Maresme - Sidral amb cita prèvia (93 798 96 49). Així, des del consistori apunten que les places són limitades a un màxim de 20 persones.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO