Agricultura

Acord per a l’impuls i millora de l’espai agrari de les Cinc Sénies de Mataró

L’objectiu és preservar 750 hectàrees de terreny potencialment cultivable del municipi

Acord per a l’impuls i millora de l’espai agrari de les Cinc Sénies de Mataró

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) i l’Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldeix firmen un conveni per treballar junts en un Pla Estratègic de Desenvolupament de l’Espai Agrari que «permeti la preservació, millora i desenvolupament de les 750 hectàrees de terreny potencialment cultivable del municipi».

Així, des de l’Ajuntament recorden que les Cinc Sénies-Mata-Valldeix és l’espai costaner no urbanitzat més extens de tota la regió metropolitana des de Barcelona fins al riu Tordera. Format per unes 1.200 hectàrees –prop de 750 de les quals són agrícoles i 458, forestals– és a més l’únic gran espai agrari del Maresme que comunica la zona muntanyosa amb la marítima.

El juliol del 2019, l’Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldeix va presentar una Carta per a la preservació, la millora, el desenvolupament i la gestió de l’espai agrari, en què proposava línies d’actuació coordinades entre les institucions i els agents del territori que incideixen en el seu desenvolupament estratègic. Com a resposta, des de l’Ajuntament es va impulsar una declaració institucional consensuada per tots els grups municipals i que la Junta de portaveus va aprovar per unanimitat el 2 de novembre passat.

Firma del conveni

Per desenvolupar els objectius previstos, la Declaració proposava entre altres punts firmar un conveni amb l’associació agrària i, així, treballar i prendre decisions de manera oberta i col·laborativa.

El conveni ha sigut oficialitzat aquest dimarts 22 de juny per l’alcalde de Mataró, David Bote, i el president de l’Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldei, Jaume Pera, amb la participació també del regidor de Verd urbà i l’Espai Agrari i Forestal, José Antonio Ricis.

Notícies relacionades

Aquest conveni suposarà la constitució de la Taula de l’Espai Agrari com a lloc de trobada, treball i coordinació de les dues parts on es debatrà i donarà forma al Pla Estratègic de Desenvolupament de l’Espai Agrari (PEGEA). Serà també en aquest òrgan de gestió on es proposaran els plans d’actuació anuals, es farà el seguiment del Pla Estratègic i es tractaran tota mena de temes vinculats amb l’espai agrari.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO