Interessos en conflicte

Els promotors del correcan del barri de l’Havana de Mataró s’oposen a la proposta de Sant Simó

  • Esperen que continuï l’etapa de diàleg amb l’Ajuntament abans que l’espai sigui una realitat, tot i que remarquen que ha de ser «un diàleg amb tothom»

  • Els cinc grups veïnals que demanden l’equipament han fet arribar una carta a l’alcalde David Bote per fer-lo coneixedor de la seva posició

Els promotors del correcan del barri de l’Havana de Mataró s’oposen a la proposta de Sant Simó
3
Es llegeix en minuts

Els veïns de Mataró (Maresme) que des del 2019 lluiten per la instal·lació d’un correcan al barri de l’Havana s’oposen que l’espai per a gossos s’ubiqui al parc de Sant Simó, tal com els va proposar el govern local la setmana passada. Els cinc grups veïnals que demanden un equipament per a gossos han fet arribar una carta a l’alcalde de Mataró, David Bote, per fer-lo coneixedor de la seva posició i en la qual insisteixen que el parc de la Llibertat, on fins fa unes setmanes estava prevista la instal·lació del correcan, continua sent «l’espai més idoni».

En la mateixa missiva –que acompanyen amb una il·lustració de la mataronina Marga Riera– expliquen que, després de visitar, fa un parell de mesos, les instal·lacions del solar de davant de l’ermita de Sant Simó juntament amb membres de l’Ajuntament, «no manifestem cap posició, però, a l’acabar, vam veure que el projecte que ens presentaven era molt poc sòlid». Així, els promotors assenyalen diferents aspectes a solucionar en el suposat cas de finalment instal·lar el correcan a Sant Simó, com: «una il·luminació potent nit i dia» o la «falta de seguretat» en els accessos al parc «degut a la carretera N-II, d’una banda, i, d’una altra, al ramal d’entrada a la ciutat». A més, consideren que la tanca que els van proposar hauria de ser més alta per evitar que els gossos la puguin saltar.

«Tot el camí de Sant Simó a la Nacional l’hem d’arreglar, per la qual cosa, en perspectiva, seria un primer pas per reordenar tot aquest espai. Tot i que després encara s’han de fer molts passos», remarcava la regidora a càrrec de l’àrea de Benestar Animal, Eli Ruiz, en relació amb fer el correcan a Sant Simó.

«És veritat que no ens volem tancar, però la proposta no la veiem bé», afirma Marc Casals, un dels promotors de l’espai per a gossos al barri de l’Havana. Casals afegeix que, a causa dels diferents problemes ja esmentats, els veïns de la zona «continuaran passejant els gossos al parc de la Llibertat, tot i que es faci el correcan a Sant Simó», per la qual cosa aquesta no seria una solució.

Interessos en conflicte

L’Ajuntament de Mataró va donar a conèixer la setmana passada que no faria el correcan al parc de la Llibertat, on s’havia projectat inicialment, arran de les protestes protagonitzades pels veïns i entitats pròximes a l’espai on es pretenia ubicar. Als interessos dels veïns promotors del correcan, que afirmen haver recollit unes 1.000 firmes a favor del projecte –500 quan es van mobilitzar el 2019 i unes altres 400 en una etapa més recent–, s’oposen els dels pares i mares de l’escola Montserrat Solài la mateixa escola–, que no volen veure retallat l’espai on juguen els seus fills a la sortida de l’escola, i d’un grup de veïns que aniran a viure a la nova promoció de vivendes Els Alocs, ubicada a pocs metres del parc.

«Al final, nosaltres volíem millorar la convivència en un parc [el de la Llibertat] i el que faríem amb aquest parc caní és empitjorar aquesta convivència, perquè sabem que suposaria queixes i actuacions veïnals», assenyala la responsable de l’àrea de Benestar Animal com a principal motiu per fer marxa enrere en el projecte inicial. Després de conèixer la notícia, l’escola Montserrat Solà va emetre un comunicat a les famílies del centre celebrant el canvi de posició del consistori: «Volem compartir aquesta notícia des de la satisfacció per la feina realitzada com a comunitat educativa», assenyalava el text.

Notícies relacionades

No obstant, la celebració d’uns ha suposat l’enuig d’uns altres. Així, els veïns de l’Havana esperen que continuï l’etapa de diàleg amb l’Ajuntament abans que el correcan sigui una realitat, tot i que remarquen que ha de ser «un diàleg amb tothom», és a dir, conjunt, i «no unilateral amb cada grup». «Estem disposats a continuar treballant en el projecte, sempre que es mantingui un diàleg fluid i sense sorpreses, com ha sigut el cas», conclouen.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO