Seguretat ciutadana

Mataró reforçarà la seguretat en portes i accessos de les escoles per evitar nous robatoris

L’Ajuntament ha fet inventari dels punts vulnerables i començarà a actuar als centres més afectats

Mataró reforçarà la seguretat en portes i accessos de les escoles per evitar nous robatoris
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) reforçarà la seguretat passiva als centres educatius per evitar nous robatoris com els que han patit els últims mesos algunes escoles de la ciutat. L’onada ha sigut especialment sagnant amb els instituts escola Mar Mediterrània, al barri de Cerdanyola, i Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda.

En aquest sentit, la regidoria d’Educació ha habilitat una partida especial de 200.000 euros que es destinaran a blindar els accessos a les plantes baixes de les escoles o a instal·lar portes de seguretat a les dependències on s’emmagatzema el material més sensible, com ordinadors i tauletes. El pla és per a tota la ciutat, però les primeres actuacions es faran als dos centres més afectats pels últims assalts.

Durant l’últim any, de fet, tècnics municipals, policies i experts en seguretat ja han visitat totes les escoles de Mataró per fer inventari dels punts més vulnerables. S’han visitat les escoles d’infantil i primària, l’escola d’educació especial i els dos instituts escola, que seran els primers a rebre les ajudes.

Suport d’Educació

Al tractar-se de centres amb competència compartida amb la Generalitat, l’ajuntament demanarà també el suport del Departament d’Educació per poder implementar les mesures. La qüestió és «urgent», assegura el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, tot i que no s’ha pogut fixar encara calendari per aplicar les millores en seguretat que els centres requereixen.

Al marge de la inversió en seguretat, l’Ajuntament demanarà també reforç policial al cos de Mossos d’Esquadra perquè intensifiquin la vigilància a l’entorn de les escoles. Vadell assistirà dijous a la taula de coordinació policia entre Mossos i Policia Local per traslladar-los el seu neguit.

Deu robatoris en tres mesos

Segons dades policials, aquest 2021 hi ha hagut una desena de robatoris en centres educatius a Mataró, repartits sobretot entre els dos instituts escola. A més, s’ha registrat també un robatori a l’institut Miquel Biada i un altre a l’escola Meritxell. En tots els casos s’ha sostret, sobretot, material electrònic, com ordinadors i tauletes. Els Mossos han assenyalat a l’ACN que tenen una investigació oberta per aclarir els fets.

Notícies relacionades

Tot plegat no és nou a la ciutat i ja a l’inici del curs 2019-2020 es va reproduir la mateixa situació a l’escola del Camí del Cros. Les mesures de seguretat passiva implementades en el seu moment han donat fruit i almenys allà els robatoris han acabat desapareixent. Els lladres se centren ara en altres escoles més accessibles.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO