Coronavirus

El Consorci Sanitari del Maresme demana donatius per investigar sobre la Covid

Es tracta del programa ‘Impulsem la investigació’, que busca recaptar fons per «avançar més ràpid en els àmbits d’indagació i acció social»

1
Es llegeix en minuts

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) ha posat en marxa una campanya de finançament per demanar donatius als usuaris amb qui finançar projectes d’investigació sobre la Covid-19 per millorar la qualitat de vida de la població. Es tracta del programa ‘Impulsem la investigació’, que busca recaptar fons per «avançar més ràpid en els àmbits de recerca i acció social» amb iniciatives d’abordatge integral de la malaltia.

Per aconseguir finançament, el CSdM ha instal·lat uns plafons a l’Hospital de Mataró que permeten als usuaris fer donacions ràpides, seleccionant l’import –2, 5, 10 o 15 euros– i pagant amb targeta o qualsevol altre dispositiu contactless vinculat. Fonts de l’entitat han asseverat a Efe que la campanya també s’ha difós a la resta de centres que gestionen, així com en algunes farmàcies.

D’acord amb la pàgina web del consorci, els estudis sobre el coronavirus més destacats que s’estan portant a terme actualment passen per investigar la transmissió del virus i els factors de risc entre professionals amb un assaig serològic a 2.000 persones per conèixer com actua la malaltia i trobar factors de predisposició.

Més línies d’investigació

També s’està analitzant com millorar els tractaments durant la malaltia i la seva relació amb la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC), així com amb la disgrafia, els trastorns nutricionals i la pèrdua de pes que pateixen els malalts.

Notícies relacionades

La tercera línia d’investigació del CSdM aborda les seqüeles després del contagi i com influeix la rehabilitació funcional en malalts post-Covid.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO