Derivat a Mossos

La Policia Local de Mataró es queda sense torn de nit per la falta d’efectius

  • L’SPL-CME denuncia que hi ha «una descompensació» quant a l’assignació de recursos entre el servei de policia de barri i el servei ordinari

  • Des del consistori asseveren que es va tractar d’una situació «imprevista i excepcional», en la qual tots els agents assignats al torn «es van indisposar»

control-poli-mataro

control-poli-mataro

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

 «Per a qualsevol incidència o denúncia dirigiu-vos a la comissaria del cos de Mossos d’Esquadra de Mataró o truqueu al telèfon d’emergències 112», aquest és el text que es va penjar a l’entrada de la comissaria de la Policia Local de Mataró la nit del divendres, 11, al dissabte, 12 de desembre. Tal com va avançar el Capgròs i ha confirmat aquest diari, de forma inaudita, el cos de policia municipal es va quedar sense servei durant el torn de nit, de 22 h a 6 h.

Des del consistori asseveren que es va tractar d’una situació «imprevista i excepcional», en la qual tots els agents assignats al torn «es van indisposar». En un inici, fonts policials van apuntar que tan sols hi havia tres agents per a aquell torn; des del consistori assenyalen que «no només n’hi havia tres», però no concreten la xifra.

Així, fonts municipals relaten que, després de ser coneixedors de la falta d’efectius, el cap de la Policia Local va parlar amb el cap de Mossos a Mataró i que l’alcalde, David Bote, va contactar amb el director general de la policia de Catalunya, Pere Ferrer. Després d’això, es va parlar amb Mossos per «cobrir el torn» i «garantir la seguretat».

Segons apunten fonts policials, aquesta passada nit –de dissabte a diumenge– tan sols han acudit dos agents al torn de nit. Una situació que també ha restringit les funcions del cos perquè «els limita a atendre trucades i a la gent que arribi» i a vigilar la comissaria, segons expliquen fonts del sindicat SPL-CME. Per la seva part, el sindicat FEPOL ha denunciat també els fets via xarxes socials i ha assenyalat que el cas de Mataró no és únic i que altres municipis catalans com Martorell o Piera s’han trobat amb situacions similars.

Negociacions en marxa

El passat dia 9 l’SPL-CME va fer públic un comunicat per denunciar «una situació insostenible» que està portant una part de la plantilla a «una situació de risc durant el servei» i a «un servei de policia a la ciutadania pèssim». Des de l’SPL-CME afirmen que hi ha «una descompensació» quant a l’assignació de recursos entre el servei de policia de barri i el servei ordinari, «reduint considerablement el servei ordinari». «Les unitats del servei ordinari estan pràcticament sempre sota mínims», reiteren.

Notícies relacionades

En aquest mateix comunicat, el sindicat remarcava ja que la situació del torn de nit era «especialment crítica». Així, reclamen la implementació de les mesures necessàries, com un major nombre d’efectius per als torns ordinaris, a fi que «els policies treballin amb unes condicions dignes, segures i el més còmodes possibles». Des de l’Ajuntament no entren en valoracions sobre l’estat d’aquestes reclamacions i expliquen que «està en curs un procés de negociació» i que la setmana vinent està prevista una nova trobada entre les parts.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA