NADAL AMB PANDÈMIA

Mataró obre el Campament Reial per reemplaçar la cavalcada

L'espai s'ubicarà al Parc Central i estarà obert des del 4 de desembre i fins a la nit de Reis

La ciutat inicia aquest dimarts la campanya de Nadal amb l'encesa de l'enllumenat dels carrers del centre del municipi

luces-navidad

luces-navidad

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Els nens de Mataró podran començar a enviar les seves cartes als Reis d’Orient a partir d’aquest divendres, quan obrirà el Campament Reial, que l’ajuntament està instal·lant al Parc Central. L’espai recrearà l’univers màgic dels Reis i comptarà amb la presència d’algunes de les carrosses i personatges més significatius de la cavalcada mataronina.

Les famílies el podran visitar durant 15 minuts per tanda, demanant cita prèvia i fins al 5 de gener, si la situació epidemiològica no varia. Per a la nit de Reis, s’ha previst una connexió telemàtica amb Ses Majestats. «Els Reis arribaran a Mataró i tindran la possibilitat de saltar-se el toc de queda per entrar a les cases de tots els nens i nenes», ha assegurat l’alcalde, David Bote.

Mataró segueix l’estela d’altres grans ciutats catalanes, com Barcelona, Badalona, Esplugues o Sabadell, que també han adaptat la seva tradicional cavalcada a les circumstàncies derivades de la pandèmia de la Covid-19. Barcelona va ser una de les primeres a anunciar el nou format. Així, a la capital catalana els Reis d’Orient es deixaran veure però només per televisió, tot i que tots els nens tindran ocasió de portar-los les seves cartes i visitar una seu especial que s’instal·larà al Fòrum.

Badalona també va anunciar fa poques setmanes que substituirà la tradicional cavalcada per un campament instal·lat al parc de Montigalà, on els Reis d’Orient i el seu seguici rebran els nens i nenes des del 28 de desembre al 5 de gener. Per la seva banda, a Sabadell, del 2 al 5 de gener, la Fira Reial s’instal·larà a la Fira Sabadell i per poder-hi anar s’haurà de reservar cita prèvia.

Encesa de llums

El tret de sortida a la campanya de Nadal, de fet, es dona aquest mateix dimarts amb l’encesa de l’enllumenat dels carrers del centre de la ciutat i els barris de Rocafonda, Cerdanyola i Peramàs, això com de l’arbre de la plaça de Santa Anna. El que no hi haurà aquest any és la Fira de Nadal, que s’ha descentralitzat.

En aquest sentit, alguns expositors han llogat locals buits del centre de Mataró per obrir-hi botigues temporals d’ornaments nadalencs i n’hi ha d’altres que exposen petits espais als aparadors d’altres botigues. Per la seva banda, l’ajuntament estudia obrir una línia d’ajuda dirigida als expositors que han hagut de reconvertir la seva modalitat de venda

Notícies relacionades

Per incentivar el comerç en l’actual context sanitari, l’ajuntament també ha impulsat altres mesures paral·leles, com una línia d’ajuts a la transformació digital del comerç i la restauració. També fins al mes de gener hi ha mitja hora d’aparcament gratuïta als aparcaments municipals per a estades superiors a una hora.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA