COMBATRE LA PANDÈMIA

Mig centenar d'informadors fan tasques de conscienciació per la Covid-19 a Mataró

A la ciutat hi actuen cinc equips diferents que treballen per recordar la importància de complir les normes i prevenir contagis

mat

mat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mig centenar d’informadors sensibilitzen la ciutadania de Mataró amb l’objectiu de prevenir la transmissió de la Covid-19 a la ciutat. En total, s’estan desenvolupant cinc programes de sensibilització que durant l’estiu sumen 48 persones contractades, a les quals s’han afegir altres persones voluntàries que donen suport.

Des del consistori expliquen que aquests informadors actuen a l’espai públic en diferents horaris i punts de la ciutat «reforçant amb consells les mesures de prevenció». Els diferents equips de treball coordinen horaris i rutes, i incideixen especialment en aquells punts de la ciutat on es concentra més densitat de població i/o més risc de transmissió, segons les dades de Salut.

L’equip més gran és el d’informadors de platges, que estarà actiu fins al 13 de setembre i compta amb 30 integrants. Entre les seves funcions, fan tasques d’informació, supervisen l’accés i els aforaments a les platges i recorden als banyistes les mesures de distància social i seguretat. La posada en marxa d’aquest servei té un cost de 115.214,41 euros que l’Ajuntament assumeix amb recursos propis.

Altres equips

El programa d’agents per a la convivència compta amb quatre mediadors, integrats en dos equips que treballen sobretot als barris de Rocafonda i Cerdanyola. El seu objectiu és servir com a eina de prevenció i gestió dels conflictes, i amb l’objectiu d’afavorir la convivència i la cohesió social.

L’equip de dinamitzadores cíviques per a l’emancipació juvenil està format per dues persones que treballen «a favor de la integració dels nois i noies migrats que han arribat al municipi sense referents familiars». Tot i que cap d’aquests dos equips té per objectiu principal informar els veïns sobre els riscos i mesures de prevenció de la Covid-19, tots dos han incorporat aquestes tasques a les seves funcions per a una prevenció més gran.

L’Ajuntament de Mataró també ha engegat un nou programa de sensibilització amb quatre informadors contractats pel Centre de Formació i Prevenció, que fan tasques d’informadors cívics de dilluns a divendres de 17 a 20 h fins al 7 de setembre. Una vegada més, recorden les eines de prevenció de la Covid-19 i insisteixen sobretot en la necessitat de complir la distància social i l’ús de mascaretes.

Notícies relacionades

A més, la Creu Roja, per encàrrec de la Generalitat, porta a terme en diferents municipis catalans (entre els quals, Mataró) una campanya de sensibilització específica per a joves en espais d’oci i horari principalment nocturn.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA