CRISI SANITÀRIA

Un campus infantil de futbol de Mataró registra un cas positiu de Covid-19

S'estan realitzant tests als companys i al monitor que van tenir contacte amb el nen i, ara per ara, no hi ha més casos

fcasals22013700 generico pelota futbol foto 123 160310181337

fcasals22013700 generico pelota futbol foto 123 160310181337

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nen que participava en el campus de futbol que organitza la Fundació Esportiva Laru de Mataró va donar positiu en Covid-19 aquest dilluns, 13 de juliol. Les alarmes van saltar cap a les sis de la tarda, quan els pares van alertar l’organització que el menor havia donat positiu al realitzar-li la prova PCR.

Tot i que aquest dilluns el nen ja no va acudir al campus, perquè, segons expliquen responsables de la fundació, ja s’havia trobat malament durant el cap de setmana, des de la Fundació Laru van activar els protocols i van alertar les famílies dels nens que havien compartit grup, perquè s’aïllessin i no acudissin al cumpus avui i es posessin en contacte amb el seu centre d’atenció primària.

Julio Perálvarez, responsable de la direcció esportiva de la Fundació Laru, es mostra «content» per la reacció i col·laboració de les famílies i explica que els nens aïllats es troben bé i no presenten símptomes. Segons indica Perálvarez, entre ahir i avui, les famílies d’aquests nens han concertat cites per fer-los la prova PCR i, ara per ara, no s’han detectat més casos. El monitor encarregat del grup també espera realitzar-se la prova.

El campus continua funcionant

La Fundació Laru té actualment tres campus actius: un de pàdel, un de futbol i un de multiesport. Perálvarez explica que els tres continuen funcionant i que només s’ha aturat l’activitat d’un grup de 10 persones: «Estan dividits en grups petits, de 10 nens més el monitor. D’aquesta manera només estan en contacte entre ells i és més fàcil controlar aquestes situacions».

Des de la Fundació Laru també remarquen que tenen diferents protocols per reduir el risc de contagi i expliquen que dos responsables de cada campus van realitzar un curs de formació específica de la Generalitat en salut i higiene abans que comencessin els campus. Així, per exemple, cada matí es pren la temperatura dels nens a l’entrar i estan obligats a portar mascareta en els desplaçaments pels recintes del campus i al sortir a la tarda.

Notícies relacionades

Perálvarez indica que la situació també va ser traslladada a l’Ajuntament de Mataró per poder fer el seguiment del cas.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA