REINVENCIÓ PEL CORONAVIRUS

La pastisseria Sweet Dreams de Mataró entrega mones de Pasqua a domicili durant el confinament

El sector preveu pèrdues de fins al 50% i proposa aprofitar la Segona Pasqua per tornar a celebrar la festa

foto 3628525

foto 3628525

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Unes 200 pastisseries de tot Catalunya oferiran la mona de Pasqua a domicili per garantir que, malgrat la crisi del coronavirus, la festa se celebri. Tot i que és difícil fer previsions, perquè moltes pastisseries han abaixat la persiana, des del Gremi de Pastissers calculen que les pèrdues pujaran fins al 50% i, per això, també proposen aprofitar lS segona Pasqua, l’1 de juny, per tornar a celebrar la festa.

La pastisseria Sweet Dreams de Mataró ha optat per la venda ‘online’ de mones. La seva propietària, la pastissera Laura Martín, explica que el negoci es va haver d’adaptar ja des del principi de la crisi sanitària per donar resposta a la demanda de pastissos per a famílies que han continuat celebrat aniversaris confinats i en petit comitè.

«Oferim un servei a domicili que no oferíem fins ara i jo mateixa porto els pastissos a casa dels clients que ens ho demanen», relata la pastissera mataronina. La dinàmica serà ara la mateixa per fer front a la campanya de Pasqua. Malgrat l’alternativa, el ritme de vendes no és, ni de lluny, el d’altres anys.

Segons Martín, hi ha menys encàrrecs i de mones molt més petites que en altres campanyes. La pastissera també preveu que es perdi una part del client no habitual, que normalment fa l’encàrrec quan passa per davant de la pastisseria mentre passeja: «Ens compra només la gent que ja ens coneix», lamenta.

Aparador virtual

Per afavorir aquesta venda ‘online’, Sweet Dreams s’ha adherit amb altres pastisseries del conjunt del territori a un canal de xarxes socials que funciona d’aparador virtual dels establiments que ofereixen el servei a domicili. És un projecte que lidera la pastisseria Rodella de Sant Celoni i que ja reuneix una quarantena de punts de venda.

«Vam estar parlant per ajudar-nos entre els pastissers i també per afavorir que aquest any cap nen es quedi sense mona», relata Martín. Malgrat el salt tecnològic del sector, la pastissera mataronina és conscient que totes aquestes mesures són excepcionals i provisionals i dubta que puguin tenir continuïtat.

Ara l’obrador treballa a mitja jornada i la producció és més baixa, però quan torni a estar a ple rendiment veu difícil compaginar-ho: «No sé si el mantindrem perquè o fem pastissos o els repartim, tot no ho podem fer».

Notícies relacionades

Buscant un bri d’optimisme, Martín creu que la crisi sanitària farà prendre consciència a tothom de la feina i la capacitat d’adaptació de negocis petits com el seu. «En això sí que hi haurà un abans i un després», assegura.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Mataró