DOL A LA CAPITAL DEL MARESME

Mor als 68 anys l'històric regidor socialista de Mataró Remigio Herrero, primer tinent d'alcalde amb Manuel Mas

Va ser regidor entre 1983 i 2003 i va ocupar una gran diversitat de càrrecs en els diferents executius socialistes del moment

remigi herrero mataro 02

remigi herrero mataro 02
remigi herrero mataro

/

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’històric regidor socialista Remigio Herrero, que va ser primer tinent d’alcalde amb Manuel Mas i regidor de l’Ajuntament de Mataró entre 1983 i 2003, ha mort aquest dimarts als 68 anys segons ha confirmat l’agrupació local socialista.

Graduat en magisteri i militant del PSC, va exercir una gran diversitat de càrrecs en tots els executius locals presidits per Mas, on va ser en algunes ocasions primer tinent d’alcalde i en altres, en les quals els socialistes van governar en coalició, segon. Des de la posició de número 2 del PSC, va ostentar els càrrecs de regidor de Cultura, Educació, Seguretat i Relacions Ciutadanes. 

El desembre de 1995 va substituir en el seu escó Carme Figueras, triada diputada a les eleccions de 1993. No va optar a la reelecció al Congrés i va continuar la seva tasca com a primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Mataró elegit en les eleccions municipals de 1995 i 1999.

En les eleccions municipals de 2011 va formar part de la candidatura del PSC a l’ajuntament d’Òrrius i en les de 2015 i el 2019 va tornar a participar de la llista del PSC de Mataró. En aquesta agrupació local va ser primer secretari entre 1989 i l’any 2000, quan va ser substituït per Joan Antoni Baron, posteriorment alcalde (2004).  

A l’acabar el seu últim mandat de regidor, va reingressar com a mestre a l’escola pública Tomàs Viñas de Mataró, escola que havia codirigit a principis de la dècada dels vuitanta. Precisament, Herrero, que havia nascut a Rueda, Valladolid, un 20 de setembre de 1951, va arribar a Catalunya als anys setanta per exercir de mestre, primer a Caldes d’Estrac i després a Mataró, on va arribar a ser codirector del centre actualment anomenat Institut Mediterrània.

Reaccions immediates al món de la política local

La notícia va caure com una gerra d’aigua freda entre els militants del PSC local, on Remigio Herrero era extraordinàriament popular i estimat. L’alcalde David Bote, per a qui era el seu principal mentor polític, s’ha referit a ell com «essencial en la meva manera d’entendre la política i el servei públic».

«Adeu Remigi. M’has acompanyat durant molts anys. Descansa en pau. Et trobaré a faltar», ha tuitejat qui fos alcalde de Mataró entre 1983 i 2004 i de qui Remigio Herrero va ser un fidel escuder.

Una altra personalitat política vinculada al PSC de Mataró que ha lamentat la pèrdua ha sigut la diputada al Parlament Alícia Romero. «Vaig començar en política de la mà de Remigio i de Manuel Mas. Jo era molt jove i amb ells vaig aprendre moltíssim, com a persona i de la política feta amb honestedat. ‘Remi’ em va cuidar molt. Era molt especial, autèntic. No t’oblidarem, estimat Remi!», ha relatat a Twitter.  

Notícies relacionades

Els qui van ser els seus contrincants polítics, com per exemple Joan López –que va coincidir amb ell entre 1991 i 2003 com a líder del PP a l’Ajuntament, també ha elogiat la figura d’Herrero. «Un adversari polític de primera que em va fer anar de bòlit i una persona excepcional», ha expressat. 

Més notícies de Mataró

Temes:

Catalunya