QUARTA LLISTA INDEPENDENTISTA

Anna Brun, la nova Jordi Graupera de Mataró: "Volem eixamplar la base de l'independentisme"

La psicòloga mataronina encapçalarà Primàries Catalunya a la capital del Maresme, una quarta llista independentista al marge dels partits

El segueixen l'informàtic Marc Planagumà i de l'investigador universitari Joan Codina, en una jornada amb un 42% de participació.

d0ifisgx4aa3vjh

d0ifisgx4aa3vjh

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Mataró tindrà una quarta llista independentista, a part de les del PDECat, ERC i la CUP. Entre divendres passat 22 i el dissabte 23 de febrer, 439 electors dels 1.040 inscrits van votar l’ordre dels candidats de la llista de Primàries Catalunya a Mataró. 

La psicòloga infantil Anna Brun ha sigut la més votada, amb 240 vots, seguida de l’informàtic i enginyer de dades Marc Planagumà (229 vots) i de l’investigador i professor universitari Joan Codina (223 vots). En quart i cinquè lloc van quedar el traumatòleg Carlos Forns (199 vots) i la periodista Gisela Pérez (178 vots). La participació ha sigut del 42%.

Primàries Catalunya és un procés popular obert a tota la ciutadania que vulgui escollir els seus candidats i l’ordre que tindran en les llistes que es presentaran en les pròximes eleccions municipals d’aquest any. Es tracta d’una llista independentista, al marge dels partits, que busca “assegurar consistoris compromesos amb la República Catalana”.

Des de Primàries Catalunya assenyalen que s’han presentat un total de 500 candidats que han comptat amb el recolzament de prop de 20.000 votants. En total hi ha més de 40.000 electors inscrits en tot el país.

La idea de fer aquestes primàries obertes va sorgir de la proposta que va fer el filòsof i polític Jordi Graupera el març del 2018 al Teatre Victòria i que va ser secundada per l’Assamblea Nacional Catalana. Ara Graupera és l’alcaldable de Primàries Catalunya a Barcelona.

Eixamplar la base 

L’alcaldable Anna Brun ha valorat molt positivament la participació de la ciutadania, i espera que Primàries Mataró serveixi per "eixamplar la base i arribar a la gent que ja no confiava en els partits". Brun ha dit que Primàries representa "una manera diferent de fer política" i ha fet una crida a tots els ciutadans que creguin en la legitimitat de l’1-O a participar en el projecte.

D’aquesta manera, Mataró s’ha afegit als altres 32 municipis que compten amb aquestes primàries obertes, com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sant Just Desvern. En aquest sentit, també destaca l’elevada participació de Vallromanes, amb més del 60%, Montornès del Vallès (56%) i Arenys de Munt (53%).

El cas de Mataró

Com ja va avançar EL PERIÓDICO, tot aquest moviment a Mataró és la conseqüència del fracàs de l’operació per aconseguir que els tres partits independentistes clàssics –ERC, el PDECat i la CUP–  es presentessin en una llista unitària.

Notícies relacionades

Davant de la negativa de la CUP i d’Esquerra de sumar voluntats –el PDECat va ser l’únic partit que va donar el seu vistiplau a la idea–, la iniciativa finalment es va diluir. I Primàries Catalunya estira el fil d’aquesta iniciativa per plantejar una batalla definitiva que ha acabat amb una quarta llista independentista en les municipals de Mataró. 

Més notícies de Mataró