OBITUARI

Mor als 94 anys Guillermina Peiró, filla de l'històric sindicalista Joan Peiró

Va reivindicar durant tota la seva vida el llegat polític i humà del seu pare, afusellat pel franquisme el 1942

guillermina peiro mataro

guillermina peiro mataro

1
Es llegeix en minuts
J.S.

Guillermina Peiró, filla de l’històric sindicalista Joan Peiró, ha mort aquest dimecres als 94 anys, segons ha comunicat la seva família. En les últimes dates, havia tingut una forta recaiguda.

Guillermina Peiró va ser un dels deu fills que va tenir el matrimoni format per Joan Peiró i Belis i Mercè Olives i Bonastre, tot i que només en van sobreviure set: Aurora, Llibert, Aurèlia, Josep (Pepito), Joan i Mercè, que viu a Caldes de Montbui.

La filla de Peiró, tot i que no va tenir una activitat política destacada, sí que va exercir durant tota la seva vida com a hereva del llegat del seu pare, afusellat a Paterna el 1942, del qual reivindicava tant les idees polítiques com la humanitat. Guillermina va avalar en els últims anys Esquerra Republicana, partit en què va anar a les llistes en diferents ocasions a Mataró. 

Notícies relacionades

Una de les últimes aparicions de Peiró va ser en l’estrena, l’octubre de 2017, del projecte escènic documental 'Peiró42', que recordava els 75 anys de l’afusellament del seu pare. 

Més notícies de Mataró

Temes:

Obituaris