Curs 2018-2019

Mataró inicia el curs escolar amb places vacants a les guarderies municipals

Les principals novetats d'aquest any són: dos nous instituts escola i l'edició del programa d'extraescolars Mataró Educa

escoles

escoles

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró es converteix en una excepció. A diferència de la majoria de ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, que les places de guarderia públiques estan molt sol·licitades perquè hi ha escassetat, a la capital del Maresme hi ha superàvit. Les nou guarderies municipals, que avui obren les seves portes, tenen matriculats en aquests moments 819 nens, però la matrícula es manté oberta, ja que hi ha 60 places vacants en determinats centres i en determinats nivells d’edat.

A part d’aquesta singularitat,l’entrada en funcionament de l’Institut Escola Mar Mediterrani, que substituirà l’escola Tomàs Viñas, i de l’Institut Escola Àngela Bransuela, a la zona est, amb grups des de P3 fins a 1r d’ESO, són la principal novetat d’aquest curs escolar que Mataró inicia amb 56 grups de P3 (més de la meitat en centres públics 57%) i 53 grups de 1r d’ESO (un 51% en centres públics), segons ha explicat en roda de premsa el regidor d’Educació de l’Ajuntament de la ciutat, Miquel Àngel Vadell.

Una altra de les novetats és la primera edició del programa d’extraescolars Mataró Educa +, un programa ampli d’activitats (esport, lleure, art, cultura...) dirigit a nens i joves de tota la ciutat i que es duran a terme en diferents centres del barri de Cerdanyola. Aquest projecte s’ha dissenyat conjuntament amb AMPA, escoles i entitats d’esport i lleure de la zona i compta amb la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Mataró. 

Reformes als centres

Aquest estiu també s’han fet reformes en molts centres escolars, però encara no s’han acabat. La inversió municipal en la millora i manteniment dels centres educatius per a aquest 2018 és de 1.197.509,13 €.Fins ara s’ha arreglat la pista poliesportiva de l’Escola Camí del Mig; s’ha dut a terme l’adequació i reforma dels lavabos de les escoles Josep Montserrat, Angela Bransuela, Rocafonda i Cirera; la substitució de les lames de les finestres de la façana de l’Institut Escola Mar Mediterrani; l’arranjament del paviment de la cuina de l’Institut Escola Àngela Bransuela; la reforma de la coberta de l’Escola La Llàntia i treballs de pintura a l’Escola Les Aigües; la Llàntia, Josep Montserrat i Peramàs.

Les actuacions previstes per portar a terme en l’últim trimestre del 2018 són: L’adequació dels vestuaris del gimnàs de l’Institut Escola Àngela Bransuela; a l’Institut Miquel Biada s’instal·larà una cabina de pintura; la reparació de les cobertes a l’Escola Camí del Cross; també està previst la reforma dels lavabos de les escoles Joan Coromines, Peramàs, Vista Alegre, Camí del Cros, Institut Miquel Biada i Institut Escola Mar Mediterrani: a l’Escola Infantil Tabalet hi ha prevista la reforma de la cuina mentre que a les escoles Torre Llauder, Camí del Migy i Escola Infantil Tabalet està prevista la renovació del sistema de calefacció.

Una altra de les actuacions previstes és la instal·lació de sistemes de protecció a l’exposició solar, que és una de les propostes que van sorgir del pressuposats participatius 2018.

Calendari escolar

Sembla que tot està a punt per obrir les aules. Els primers a començar el curs 2018-2019, avui dilluns, són els 819 alumnes matriculats a les nou guarderies municipals.

El dimecres 12 de setembre és la data d’inici de curs per als alumnes del segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. El 14 de setembre començaran les classes els alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. Els centres i aules de formació per a persones adultes començaran el 19 de setembre. L’Escola Oficial d’Idiomes començarà les classes el 26 de setembre i l’Escola Municipal de Música iniciarà les classes el 18 de setembre.

El curs 2018-2019 tindrà 177 dies lectius. Els dies festius de lliure disposició escollits pel Consell Escolar Municipal són: el 2 de novembre i el 7 de desembre de 2018, el 4 de març i el 20 de maig del 2019.

Notícies relacionades

Més notícies de Mataró