Contra l'actor

L'Ajuntament de Mataró aprova una declaració institucional de rebuig contra l'humorista Toni Albà

CiU acusa els socialistes de "fer pinya amb el bloc del 155" votant a favor de la moció

alba

alba

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat  una declaració institucional de condemna a les afirmacions de l’humorista Toni Albà en contra de representants polítics com ara la cap de l’oposició, Inés Arrimadas, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

 La moció, presentada pel grup municipal del PP, ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, Ciutadans, el PP i PxC, mentre que CiU, ERC-MES i la CUP hi han votat en contra Volem Mataró i ICV s’hi han abstingut. El text qualifica les declaracions d’Albà de "greu atemptat contra la convivència i una crida a la violència" i insta la Fiscalia a actuar d’ofici contra totes les expressions que constitueixen, segons afirmen, "un delicte d’odi i d’enaltiment de la violència". Després de fer-se públic el resultat, CiU ha acusat els socialistes de "fer pinya amb el bloc del 155" posicionant-se a favor de la moció.

La declaració reprova l’ús de les expressions “mala puta”, que fa referència a Arrimadas; "excel·lent fill de puta", parlant de Lluís Rabell, exdiputat per Catalunya en Comú-Podem, i un tuit en què Albà escrivia: “I després hi ha la bombolleta ballarina: és com aquella llufa a la banyera que balla a l’aigua escampant tuf putrefacte després d’una mala digestió pseudosocialista”, referint-se, segons afirma el PP, a Iceta. La moció no detalla en quin context s’han fet aquestes afirmacions.

La reacció de CiU

Notícies relacionades

En aquest sentit, CiU ha recordat que la professió d’actor "comporta unes dosis de provocació inherents a la creació" i han considerat que està "fora de lloc" demanar l’actuació de la fiscalia en el cas de Toni Albà. D’altra banda, els convergents han criticat també a ICV, que, igual que el PSC, ha votat contra una declaració "a favor de la llibertat dels presos polítics, la tornada dels exiliats i la construcció de la república catalana", una proposta presentada per CiU que només ha comptat amb el recolzament d’ERC, la CUP i Volem Mataró.

Més notícies de Mataró