Missatges amb esprai

Guerra de pintades contra polítics i partits a Mataró

El PP de la capital del Maresme denuncia "assetjament" contra el líder de les joventuts el seu partit

Pintada directa contra el líder de les jovenuts del PP de Mataró, Cristian Escribano. 

Pintada directa contra el líder de les jovenuts del PP de Mataró, Cristian Escribano.  / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts

La situació política que viu el país es reflecteix als carrers de moltes ciutats, missatges polítics es poden llegir en murs, marquesines i a terra. I Mataró no n'és una excepció. Des de fa mesos la capital del Maresme viu una guerra de pintades, consignes generals, però també missatges directes contra polítics i partits.

Aquesta setmana el Partit Popular de Mataró ha denunciat un "assetjament" al líder de les joventuts del partit, Cristian Escribano. En un missatge al seu compte de Twitter, conjuntament amb algunes fotos amb les pintades “mort Llarena”, “a les armes segadors estem en guerra” o “la democràcia real no fa callar un poble” –ja eliminades-, denunciava l'aparició prop del seu domicili d'un missatge directe a la seva persona: “Cristian Escribano esborra això".

En un posterior comunicat, la formació ha recordat que “durant la campanya de les municipals del 2015 també van aparèixer pintades al domicili del portaveu popular a l'Ajuntament de Mataró amb insults i una diana i durant els últims mesos han aparegut pintades davant de casa seva en almenys dues ocasions”. A més, els populars han denunciat l'“aterridor” silenci d'altres grups municipals que “han callat” davant d'aquests fets i la negativa de l'Ajuntament de personar-se contra els possibles autors d'aquest tipus de pintades.

Els populars també han recordat que “el Ple de l'Ajuntament va aprovar una moció presentada per ICV demanant que es preservés la convivència a la ciutat i advertint que es podrien produir fets com aquests” i, davant de la situació actual, critiquen aquells que en aquella ocasió van titllar la proposta de “tremendista i escabellada”.

Conflicte polític a les parets

Aquesta és una realitat que fa mesos que dura. Amb la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya, l'edifici dels jutjats de Mataró es va despertar amb pintades contra el magistrat que instrueix la causa sobre el referèndum il·legal de l'1 d'octubre, Pablo Llarena. "Fill de puta", "màfia" o "llibertat presos polítics" van ser algunes de les acusacions que van cobrir la façana de l'edifici.

Però just abans del referèndum i aproximadament a la mateixa zona, a les parets del TecnoCampus, però també les de la seu de Correus o del supermercat Consum (els antics Cines Oscar) es podien llegir frases de to bastant amenaçador: "Mort als traïdors" o "Viva España. Ratas separatas”.

Notícies relacionades

A nivell polític, la seu del PP no ha sigut l'única atacada en els últims mesos. El novembre passat, el local d'Esquerra Republicana de Catalunya també va ser víctima d'un atac vandàlic, concretament, es va abocar pintura sobre un cartell de les JERC que deia "Destruïm el feixisme" i sobre el logotip d'Esquerra Republicana. I l'octubre del 2016, amb motiu de la visita del fotoperiodista Jordi Borràs, que va ser rebut amb el missatge “Borràs mort” a la porta de la llibreria on havia de presentar el seu llibre, la seu de la CUP també va ser víctima d'un atac.

Més notícies de Mataró