Dia de la Dona

Mataró impartirà tallers gratuïts d'autodefensa feminista

L'Ajuntament de la capital del Maresme s'adhereix a la vaga del 8M

Regidores de l’Ajuntament de Mataró.

Regidores de l’Ajuntament de Mataró.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Mataró, segons es va aprovar en l'últim ple municipal celebrat el passat 1 de març, impulsarà a partir del segon semestre del 2018 tallers gratuïts d'autodefensa feminista per a dones de manera regular en tots els centres cívics i centres de barri de la ciutat, així com a altres equipaments públics.

Segons la CUP, impulsora d'aquesta proposta -que ja es du a terme en altres ciutats, com Palma de Mallorca, sota la campanya “No i punt! Palma lliure d'agressions sexistes”- “es tracta de tallers que combinen l'adquisició de tècniques físiques per poder respondre davant una amenaça amb altres dinàmiques per treballar l'autoconfiança així com prendre consciència de les pors”.

I és que “aquests tallers d'autodefensa feminista no es limiten només a donar eines davant agressions a l'espai públic, sinó que també proporcionen recursos a l'hora d'identificar comportaments o dinàmiques nocives amb persones pròximes”. I recorden que la majoria d'agressions a dones no són per part de desconeguts.

Adhesió a la vaga

A més, l'Ajuntament de Mataró també va decidir adherir-se a la vaga feminista convocada per a aquest dijous 8 de març. Segons la resolució aprovada en l'últim ple amb el vot favorable de tots els grups menys l'abstenció de Ciutadans i els vots en contra de PP i PPC, el consistori es compromet a donar suport a aquesta convocatòria i “fer una aturada davant el centre de treball en què prenguin la veu les dones”.

A més, l'Ajuntament es compromet a “impulsar un grup de treball amb la participació dels grups polítics i les entitats feministes del municipi per generar un entorn de discussió que permeti articular accions conjuntes basades en les reivindicacions de la vaga” i “revisar les externalitzacions i privatitzacions dels serveis públics que depenen de l'Ajuntament i que estan en relació amb els serveis de cures, assistència, educació i sanitat”.

Notícies relacionades

Més enllà de la vaga, el Dia Internacional de la Dona a la capital del Maresme es commemorarà amb una conferència de la historiadora Margarida Colomer sobre la història del feminisme (Ajuntament de Mataró, 19.30 h) i, el dissabte 9 de març, amb una jornada de reflexió sobre el feminisme (Cafè de Mar, de 10 a 14 h). En aquest acte l'escriptora Bel Olid oferirà la conferència ‘Feminismes’.

Més notícies de Mataró