Art

La Col·lecció Bassat exposa a Mataró 90 escultures de grans artistes

En aquesta mostra es poden veure obres de Gargallo, Chillida, Moore o Orteiza, entre d'altres

 Presentació de l’exposició d’escultures de la Col·lecció Bassat a Mataró.

 Presentació de l’exposició d’escultures de la Col·lecció Bassat a Mataró. / AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gargallo, Eduardo Chillida, Henry Moore i Jorge Oteiza són alguns dels noms rellevants de la Col·lecció Bassat que són presents en l'exposició que avui s'inaugura a la Nau Gaudí de Mataró i que reuneix noranta escultures de 38 artistes del segle XX.

Segons ha informat la Fundació Carmen i Lluís Bassat, el Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró mostra a partir d'avui les millors obres escultòriques del fons de la col·lecció.

El mateix col·leccionista i la comissària de l'exposició, Núria Poch, han escollit les prop de 200 obres que s'exposaran en dues mostres.

La primera s'inaugura avui i compta amb peces d'artistes molt reconeguts com Juli González, Eusebi Arnau, Fernand Léger o Robert Müller.

Exposició diversa

"És una exposició eclèctica perquè l'eclecticisme és una de les característiques principals de l'art col·leccionista de Bassat", ha assenyalat l'historiador de l'art Francesc Fontbona, autor del catàleg.

La mostra "aparella amb tota normalitat, sense cedir en desqualificacions estilístiques gaire habituals en altres àmbits, quan es fan coincidir coetanis de tendències molt dispars. Els que es basaven en la figuració i els que s'encaminaven cap a l'abstracció conviuen bastant bé", ha afegit.

De Fenosa presenta una petita antologia de 8 obres i de Gargallo, quatre, que comparteixen espai expositiu amb "Tors de dona" (1928), de Manolo Hugué, una peça única de terracota.

Cal destacar "Urano" (1933), de Gargallo, una personal descomposició geomètrica feta sota la inspiració cubista, i el cap de dues cares de bronze de Juli González "Tête double tête" (1936).

Ampliació al juny

Al mes de juny s'incorporaran a la Nau "Constellation silencieuse" (1970) i "Jeune fille" (1981), dos bronzes de maduresa de Miró que ara estan exposats a l'IVAM de València.

Notícies relacionades

La Col·lecció Bassat se centra bàsicament en l'escultura catalana de postguerra, tot i que també hi seran representats noms importants de l'art de la resta d'Espanya com Cristino Mallo, Eduardo Arroyo, Miguel Ortiz Berrocal, Martín Chirino i Luis Elorriaga.

Més notícies de Mataró