Corrupció

El PP de Mataró demana al govern municipal que es personi com a afectat en el cas 3%

La remodelació del Centre d'Assistència Primària de la Ronda Prim de Mataró és investigat per la Guàrdia Civil

Façana del CAP de la Ronda Prim de Mataró.

Façana del CAP de la Ronda Prim de Mataró. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La investigació per presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a partir del suposat pagament de comissions a canvi d'adjudicar obra pública es va clarificant i també tenen repercussió en les polítiques locals. A Mataró, el grup municipal del Partit Popular (PP) ja ha demanat al govern municipal, format pel PSC, que es personi com a part afectada davant dels tribunals pel cas 3%.

L'últim informe de la Guàrdia Civil aportat al Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell (Tarragona) quantifica en 1.040.800 euros els beneficis del partit entre 2008 i 2013 després de travessar les donacions realitzades a les fundacions vinculades a CDC, CatDem i Fòrum Barcelona, així com a la fundació privada Òmnium.

A més, en aquest informe, els investigadors remarquen que han estudiat 24 expedients d'obres i serveis públics de diferents administracions amb un pressupost de licitació de 218, 7 milions d'euros amb un preu total d'adjudicació d'uns 175 milions d'euros, tenint en compte modificacions de projectes i pròrrogues.

Altres ajuntaments

Entre tots aquests expedients es troba el projecte de remodelació del Centre d'Assistència Primària de la Ronda Prim de Mataró, un edifici inaugurat el 2014 després de tres anys de reformes i un pressupost de 7,4 milions d'euros, i que com recorda el PP local, dos anys després “es va inundar i va estar parcialment tancat, situació que va perjudicar els usuaris i va fer dubtar de la qualitat de les obres”.

Notícies relacionades

A part de Mataró, en aquest mateix procediment també s'estan investigant obres públiques realitzades en localitats com: Lloret de Mar, Figueres, Olot, Sant Cugat del Vallès, Sant Fruitós de Bages, Sant Celoni o Torredembarra, entre d'altres. Ajuntaments com els de Sant Cugat ja han anunciat que estudien personar-se com a part perjudicada.

Més notícies de Mataró