Juan Carlos Girauta va acusar el 2008 el nacionalisme català de tenir "arrels racistes"

En un acte a Mataró convocat pel PP, el llavors contertuli de 'Libertad Digital' va carregar amb gran duresa contra ERC i el nacionalisme

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

El nacionalisme català “té arrels racistes”. Les joventuts d'ERC “disposen de guerrilles per atemorir els catalans que no pensen com els seus membres”. L'educació a Catalunya “és sectària i els mitjans de comunicació també”. I no és clar si a ERC se'l pot considerar “un partit demòcrata”.

Són frases literals que Juan Carlos Girauta. ara candidat de Ciutadans a les eleccions generals, va pronunciar l'11 d'octubre del 2008, set anys enrere, en un acte del PP a Mataró, al qual va ser convidat llavors com a contertuli de ‘Libertad Digital’.

Girauta intervenia aquell dia al centre cívic de Can Morros del barri de Cerdanyola en un acte convocat pels populars de la capital del Maresme amb motiu del Dia de la Hispanitat.

Aquell dia, enmig d'una diatriba molt contundent sobre els mals del nacionalisme, Girauta també va aprofitar per carregar contra el llavors conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura. “És el polític més inútil que ha generat Catalunya”, va dir aquell dia.  

Notícies relacionades

Una vegada més en la història del periodisme i la política, l'hemeroteca és definitiva per relativitzar les afirmacions de present que un candidat electoral efectua.

Més notícies de Mataró