el camí cap a les urnes

El 'ciutadà' Girauta va ser tres cops candidat del PP

El número 1 de Ciutadans per Barcelona va concórrer amb els populars a les autonòmiques i les municipals del 2003 i a les generals del 2004

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Juan Carlos Girauta, cap de cartell de Ciutadans per Barcelona per a les eleccions del 20 de desembre, no és la primera vegada que concorre com a candidat a aquest classe de comicis. El 2004 ja va aspirar a entrar al Congrés, però llavors ho va fer sota les sigles del PP. Amb els populars també va concórrer a les eleccions al Parlament del 2003 i a les municipals d’aquell mateix any a Castelló d’Empúries (Alt Empordà). No va ser elegit en cap ocasió.

    Girauta recolza Ciutadans des del 2009, tot i que s’hi va afiliar després d’aconseguir un escó com a eurodiputat el 2014 amb el partit taronja (hi va concórrer com a independent).

Notícies relacionades

HISTORIAL / Als anys 80 va militar al PSOE, però ho va deixar el 1986. Entrada la dècada del 2000 va col·laborar amb el PP en tasques d’assessoria, en tertúlies, en alguns dels seus think tanks i com a candidat en tres eleccions. Girauta, de 54 anys, és advocat i com a analista polític i econòmic ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com Abc, COPE i Onda Cero. També és autor de diversos llibres, com Votaré No (a la secesión de Catalunya), d’Ediciones B.

    La primera vegada que Girauta va aparèixer en una llista electoral del PP va ser la primavera del 2003, a les municipals, com a número quatre pels populars a Castelló d’Empúries. La segona ocasió va ser a finals d’aquell mateix any, en les eleccions al Parlament: anava en el quart lloc de la llista popular per la província de Girona, que encapçalava Alicia Sánchez-Camacho, l’única que va aconseguir escó. L’última participació de l’ara eurodiputat de Ciutadans en les candidatures conservadores va ser en els comicis generals del 2004. Llavors va ocupar el sisè lloc de la llista, també per la circumscripció de Girona, amb Jordi de Juan de número u i Enric Millo (independent) de segon. Girauta va tornar a quedar fora.