Les obres de la nova seu judicial de Martorell començaran el 2024 i finalitzaran el 2026

Les obres de la nova seu judicial de Martorell començaran el 2024 i finalitzaran el 2026

DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha anunciat aquest dijous, durant una visita als jutjats de la ciutat, que la nova seu judicial de Martorell estarà llesta per al 2026: «Per fi desencallem el projecte de seu judicial per a Martorell, ja no hi ha camí de marxa enrere», ha assegurat Gemma Ubasart.

Ubasart s’ha reunit amb els diferents operadors jurídics per explicar-los les novetats d’aquest projecte, llargament reivindicat. «Martorell encadena moltes promeses per a la construcció d’una nova seu judicial. El que avui anunciem no és una promesa més ni una declaració de voluntats ni d’intencions. La consellera també ha volgut agrair a l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la bona rebuda a la ciutat i la col·laboració per trobar la solució final per al projecte.

El nou equipament s’ubicarà al costat de l’estació de FGC Martorell Central. Segons el Departament de Justícia, es tracta d’«un emplaçament cèntric i molt comunicat, i que permetrà disposar de més de 5.000 metres quadrats exclusivament per a usos judicials, més del doble dels metres de què disposa ara la ciutat».

Més pressupost

La despesa total que es destinarà al projecte arriba als 18,8 milions d’euros i representa un increment del 30,5% respecte a la inversió de 14,4 milions d’euros anunciada el 2021.

Notícies relacionades

Justícia assegura que, mentre no estigui acabada la nova seu, hi ha «planificada alguna actuació de millora al partit judicial de Martorell per a aquest any, com per exemple l’adequació i rehabilitació d’espais al Jutjat núm. 5, que consistiran en l’habilitació d’un espai destinat a l’espera de les víctimes i la millora de les instal·lacions de climatització i enllumenat».

Llegeix totes les notícies de Martorell a EL PERIÓDICO Martorell