Comunitat de Madrid

Menjadors escolars gratuïts, la mesura anticrisi i «democratitzadora» que Més Madrid demana a Ayuso

Adoptar aquesta mesura suposaria un total de 475 milions i un increment de l’1,38% del pressupost educatiu

Menjadors escolars gratuïts, la mesura anticrisi i «democratitzadora» que Més Madrid demana a Ayuso

Efe

2
Es llegeix en minuts

El grup parlamentari de Més Madrid ha proposat aquest dijous la gratuïtat dels menjadors escolars dels cursos d’infantil i primària a tota la Comunitat de Madrid, com una mesura «democratitzadora» davant el model de la presidenta del govern regional, Isabel Díaz Ayuso.

En declaracions als periodistes en l’Assemblea regional, la líder de l’oposició, Mónica García, ha explicat aquesta Proposició No de Llei (PNL) junt amb el diputat de la seva formació Javier Padilla.

La mesura s’establiria durant un període de cinc anys i incorporaria anualment una cinquena part de l’alumnat, segons una progressió creixent de la renda familiar per càpita.

García ha assegurat que aquesta mesura pretén que els menjadors siguin «gratuïts i universals» en els centres sostinguts per fons públics, i que té per objectiu que els nens tinguin «una alimentació saludable, almenys una vegada al dia, i que les famílies puguin estalviar».

«Hi ha dos models: el del PP que va estar donant pizzes durant quaranta dies i el model de Més Madrid que vol pal·liar la crisi econòmica ajudant les famílies amb una mesura democratitzadora i que té beneficis fiscals», ha defensat.

Padilla, per la seva banda, ha afegit que «el menjador escolar universal i gratuït és una mesura desitjable i possible. Proposem arribar a tota la població d’educació infantil i primària de centres públics i concertats en cinc anys, incrementant cada any un 1,8% la despesa educativa pública per dedicar-lo a aquesta mesura»

«És una mesura que millora la socialització dels nens i nenes, alleuja l’economia de les famílies i s’integra al projecte educatiu dels centres, i ara és un moment idoni per portar-la a terme», ha afirmat.

Incrementar en un 1,38% el pressupost educatiu públic

Per la seva banda, Padilla ha explicat que en un termini de cinc anys s’universalitzi la gratuïtat del menjador escolar, incorporant cada any un 20% dels nens, on els primers a entrar serien els de les rendes més baixes.

En aquesta línia, el diputat de Més Madrid ha detallat que això suposaria un total de 475 milions en l’import total de tots els nens i suposaria incrementar, en aquell termini de cinc anys, un 1,38% el pressupost educatiu públic.

«Tenint en compte que la Comunitat de Madrid és la regió que menys gasta per alumne, suposa una quantitat que pot permetre’s i ha d’assumir-se. És una proposta política pública enquadrada en el dret a l’educació com un acte fonamental», ha recalcat.

«Donar oportunitats a rendes baixes i mitjanes»

Notícies relacionades

«Volem que els menjadors siguin gratuïts i universals en tots els centres públics i concertats perquè els nens tinguin una alimentació saludable i perquè les famílies puguin alleujar les seves despeses. A més, la societat es beneficiaria d’una mesura que és de sentit comú i d’implementació immediata», ha assenyalat García.

Al fil, la líder de l’oposició a la Comunitat de Madrid ha insistit que és una «oportunitat» per als nens i les famílies de rendes baixes i mitjanes, sobretot en un moment de crisi i perquè l’educació sigui «un punt democratitzador i de socialització».