Madrid

Festes d’Hortaleza: 10 dies de celebració després de dos anys de pandèmia

Porretas i El Langui, actuacions estel·lars de les Festes de la Primavera

Festes d’Hortaleza: 10 dies de celebració després de dos anys de pandèmia
2
Es llegeix en minuts

El districte d’Hortaleza es prepara per viure les primeres Festes de la Primavera després de la pandèmia, que arrenquen aquest divendres, 27 de maig, i es prolongaran fins al 5 de juny al parc de Pinar del Rey.

El regidor del districte, Alberto Serrano, ha animat els veïns «a participar en el programa d’activitats que la junta municipal ha elaborat amb molta il·lusió després de dos anys molt difícils i a disfrutar de les festes amb prudència».

Les Festes de la Primavera oferiran al públic mig centenar d’activitats al llarg de deu dies amb una programació que inclou la jornada dedicada als grans, activitats infantils, esportives, concerts i propostes de diferents entitats i associacions.

Sobre l’escenari de l’auditori Pilar García Peña actuaran diferents grups com La Banda Canalla, Hacs, un tribut a Frank Sinatra, Los Trogloditas, Barba Dixie Original Jazz Band i el plat fort, Porretas i El Langui.

El pregó donarà inici divendres als actes i anirà a càrrec de Laureano Díaz Navarro, de l’associació veïnal Las Cárcavas, i Helena Gómez Garre, veïna de Sanchinarro, «dues persones molt implicades en el districte», ha assenyalat el regidor. La jornada finalitzarà amb folk ucraïnès, el ‘Kulture Market’ de Sitara i el pop-rock de La Banda Canalla que repassarà els seus temes dels anys 80 i 90.

El dissabte 28 de maig, la mítica banda hortalina Porretas inaugura el cartell de les actuacions estel·lars, després de disfrutar de la música dels sis grups finalistes del Certamen Roberto Mira (Chico Sol, Monstruopicales, After Tommy, Karlisha, Skaffolding i Del Pal) i el punk-rock de Debruces, grup del districte que presentarà el seu nou disc. El primer cap de setmana de festes finalitzarà amb el concert de la banda madrilenya Hacs per delectar el públic amb el seu rock en espanyol.

Los Trogloditas faran un repàs dels seus millors temes el divendres 3 de juny, després d’escoltar Rocka 5. I el dissabte 4, els assistents vibraran al ritme del raper més famós de Pan Bendito, El Langui, que comptarà com teloners amb els dos primers classificats del Certamen Roberto Mira, i de la banda madrilenya de soul i funk, Black Bones.

El cartell musical el tancarà diumenge, 4 de juny, el quintet de cordes, teclat, flauta i percussió Nesus Film Ensemble per fer un recorregut pels grans clàssics del cine familiar i el jazz tradicional de Barba Dixie Band.

Programa per a tots els públics

Notícies relacionades

La jornada del 2 de juny estarà dedicada als més grans, que podran disfrutar de la música de Trébedes, l’espectacle de màgia Dos de magas i, com a plat fort, un tribut a Sinatra on Marcos Bartolomé i Swing Purple faran un recorregut pels seus grans èxits.

Diferents associacions i entitats del districte han organitzat activitats culturals, esportives o infantils per al gaudi de totes les edats com ball modern, classes de zumba, exhibicions esportives, tallers de compostatge, manualitats o la celebració del Dia del Medi Ambient. A més, els dies 31 de maig i 1 de juny les atraccions instal·lades al recinte firal costaran 1,5 euros per celebrar el Dia del Nen.

Temes:

Festes