Eleccions a Madrid

Els candidats a Madrid afronten el seu únic debat electoral

  • Hi acudiran Díaz Ayuso, Gabilondo, Monasterio, Mónica García, Edmundo Bal i Pablo Iglesias

Els candidats a Madrid afronten el seu únic debat electoral
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Telemadrid acull aquest dimecres l’únic debat electoral amb els sis principals candidats a les eleccions del 4 de maig a la Comunitat de Madrid, que obrirà i tancarà el cap de llista d’Unides Podem, Pablo Iglesias, i abordarà temes com la gestió de la pandèmia o la reactivació econòmica de la regió. La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso (PP), va deixar clar ja des d’abans de la campanya que només participaria en un debat electoral i, tot i que en primera instància es va mostrar partidària que l’organitzés l’Acadèmia de Televisió, com defensava el seu equip, finalment va accedir que ho celebri Telemadrid. La cita té lloc aquest dimecres entre les 21.30 i les 23.30 hores.

Respecte als comicis de 2019, només repeteixen com a candidats Isabel Díaz Ayuso (PP), Ángel Gabilondo (PSOE) i Rocío Monasterio (Vox), mentre que s’estrenen Mónica García (Més Madrid), Edmundo Bal (Cs) i Pablo Iglesias (Unides Podem), qui, no obstant ja té experiència en debats nacionals com a aspirant a la Presidència del Govern. L’ordre d’arribades, com el d’intervenció en els diferents trams del debat, ha sigut sortejat en presència dels equips negociadors designats pels partits, ha informat Telemadrid en un comunicat.

El debat començarà amb una presentació de tres minuts dels candidats, que seguiran el mateix ordre que la seva ubicació al plató d’esquerra a dreta: Pablo Iglesias (Unides Podem), Rocío Monasterio (Vox), Mónica García (Més Madrid), Isabel Díaz Ayuso (PP), Ángel Gabilondo (PSOE) i Edmundo Bal (Ciutadans).

A continuació, hi haurà cinc blocs temàtics: ‘Madrid en pandèmia’ (18 minuts, obre Vox i tanca Unides Podem), ‘El repte sanitari’ (18 minuts, obre Més Madrid i tanca Vox), ‘El repte social’ (18 minuts, obre PP i tanca Més Madrid), ‘Reactivar Madrid’ (24 minuts, obre PSOE i tanca PP) i ‘El 5 de maig, ¿què?’, sobre pactes (6 minuts, obre Ciutadans i tanca PSOE).

En el torn de presentació, els candidats tindran fins a 30 segons i, en cada bloc, un màxim de tres minuts explicant les seves intervencions. L’únic bloc en el qual tindran un minut més de durada és el de ‘Reactivar Madrid’.

Notícies relacionades

Al final del debat hi haurà un minut de conclusió, el denominat minut d’or, que seguirà aquest ordre: Gabilondo (PSOE), Bal (Ciutadans), Ayuso (PP), Monasterio (Vox), García (Més Madrid) i Iglesias (Unides Podem).

El debat de Telemadrid, que cedirà gratuïtament el senyal a tots els mitjans de comunicació, estarà moderat per la presentadora María Rey i el director d’informatius de la televisió pública madrilenya, Jon Ariztimuño.

Temes:

Madrid Eleccions