Eleccions a Madrid

Dirigents de Ciutadans busquen evitar que Aguado sigui candidat a Madrid

  • Proposen Malena Contestí, que va arribar al partit taronja després de deixar Vox el 2019

Dirigents de Ciutadans busquen evitar que Aguado sigui candidat a Madrid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dirigents de Ciutadans s’han mobilitzat per evitar que l’exvicepresident madrileny Ignacio Aguado sigui el candidat de la formació taronja a les eleccions autonòmiques del 4 de maig a Madrid i proposen, entre d’altres, Malena Contestí, que va ser fitxada per Ciutadans després d’abandonar Vox el 2019. La mateixa Contestí ha confirmat a EFE que des de fa un parell de dies i «de forma inesperada» ha rebut «bastantes trucades d’integrants de Ciutadans i de persones de la cúpula» per animar-la a presentar-se per Madrid. «No s’ha confirmat res. No hi ha cap decisió presa. Jo hi estaria disposada si així ho disposés el partit i així m’ho demanés, per descomptat, sempre amb lleialtat a la seva voluntat. A més, soc conscient que aquestes eleccions seran molt complicades. No serà fàcil, però m’honra que m’ho hagin demanat», ha comentat.

Contestí, cofundadora d’Actua Balears, partit que es va presentar en coalició amb Vox en les eleccions de l’abril del 2019, només va estar uns mesos a la Cambra baixa, durant la brevíssima tretzena legislatura (del maig al desembre del 2019). Va deixar el 2019 Vox acusant-lo d’«extremista i antisistema», i va ser fitxada per Ciutadans l’octubre del 2020.

Notícies relacionades

Les primàries per elegir el candidat de Ciutadans per a les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig seran diumenge o a principis de la setmana vinent, i de moment només Aguado i un militant de Las Rozas, Juan Carlos Bermejo, han manifestat públicament la seva intenció de presentar-s’hi.

Fonts de Ciutadans han descartat la candidatura de l’exconseller Ángel Garrido –que va militar al Partit Popular i va arribar a ser-ne president regional després de la sortida de Cristina Cifuentes– així com la d’Edmundo Bal, portaveu del partit i que està preparant el procés de primàries.

Temes:

Madrid Ciutadans