Expressa els seus dubtes

Campo, després de la vacunació del bisbe de Cartagena: «No sé si és bo recórrer al dret penal»

El prelat es va immunitzar sense respectar l’ordre de torn i fingint ser el capellà d’un centre

Campo, després de la vacunació del bisbe de Cartagena: «No sé si és bo recórrer al dret penal»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha traslladat els seus dubtes en vista de la decisió de recórrer al dret penal per investigar casos com el de la presumpta irregularitat comesa pel bisbe de la Diòcesi de Cartagena, José Manuel Lorca Planes, a l’haver-se vacunat contra la Covid-19 saltant-se el protocol.

La Fiscalia Superior de la Regió de Múrcia ha obert diligències d’investigació per aquest cas després que dilluns passat el bisbe admetés que es va vacunar contra la Covid-19 en un centre de la Diòcesi, juntament amb altres sacerdots, figurant a més com a ‘capellà’.

«És difícil. Fins i tot no sé si és bo el recurs al dret penal, que és la cirurgia, en termes similars al que és en la medicina», ha afirmat el titular de Justícia en declaracions a 7 TV Andalusia recollides per Europa Press.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha remarcat que «hi ha un retret social important» per a aquest tipus de casos i ha recordat que fins i tot s’han registrat diverses dimissions en el cas de càrrecs públics, sindicalistes o fins i tot a les Forces Armades per una vacunació irregular.

En qualsevol cas, no ha entrat a valorar més aquesta qüestió i s’ha limitat a assenyalar la necessitat social que la vacunació porti a la recuperació de la normalitat.