«No hem deixat d’immunitzar»

Madrid afirma que és «impossible» complir el pla de vacunació de Sánchez

«No hi ha hagut setmana que no hàgim tingut una incidència. Arriben tard o n’arriba menys quantitat [de dosis]», es queixa el conseller

1
Es llegeix en minuts

El conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha remarcat aquest dilluns que és impossible complir el pla de vacunació previst pel Govern central després dels successius retards a la recepció de la vacuna de Pfizer i els anunciats problemes de producció d’AstraZeneca. El conseller ha explicat que des que va començar la campanya de vacunació «no hi ha hagut setmana que no hàgim tingut una incidència. Arriben tard o n’arriba menys quantitat [de dosis]» motiu pel qual la regió s’ha vist obligada a suspendre les previsions de vacunació dels hospitals per al personal sanitari que treballa en primera línia de la Covid-19.

En declaracions a Telecinco, Ruiz Escudero ha insistit que el Govern regional continua sense conèixer els criteris de repartiment de les vacunes, malgrat haver sol·licitat aquesta informació al Ministeri de Sanitat en reiterades ocasions i, ha dit: «Tampoc vam saber per què Madrid rebia la meitat de les vacunes; no sabem què ha passat amb altres comunitats».

La setmana passada, ha recordat Ruiz Escudero, Madrid va rebre «la meitat de vacunes previstes, de 48.700 en va rebre el 50%, i en aquestes dues setmanes tampoc rebrem aquesta xifra, segons ens ha comunicat el Ministeri de Sanitat». 

«No sé si la Unió Europea –ha indicat– hauria de ser més ambiciosa a l’hora de comprar, ja que estem notant a les comunitats autònomes la menor recepció de vacunes, i això condiciona molt poder controlar i tenir més nombre d’immunitzats per evitar futurs contagis».

Un 95% de les vacunes

Notícies relacionades

D’altra banda, el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, ha assenyalat en declaracions a Onda Madrid que a la regió no s’ha deixat de vacunar, que la immensa majoria dels vials són aprofitats per extreure’n sis dosis, i que si no s’ha vacunat més és perquè la sanitat madrilenya no ha rebut més material. 

Es mantenen a l’espera –ha afegit– de veure quantes dosis arriben aquesta setmana per planificar la vacunació. «No hem deixat de vacunar. Madrid ha aplicat el 95% de les vacunes rebudes».

Temes:

Coronavirus