Per frenar la pandèmia

Madrid avança el toc de queda i prohibeix reunions de no convivents

Les taules en hostaleria i restauració estaran limitades a un màxim de quatre persones, tant a l’interior com en terrasses

Des d’aquest 25 de gener al 8 de febrer, els moviments estaran prohibits al carrer des de les 22.00 fins a les 06.00 hores a tota la Comunitat

1
Es llegeix en minuts

La Comunitat de Madrid avança des d’aquest dilluns 25 de gener el toc de queda de les 23.00 a les 22.00 hores i el tancament de l’hostaleria i establiments no essencials de les 22.00 a les 21.00 hores, i prohibeix les reunions de no convivents a domicilis.

Les taules en hostaleria i restauració estaran limitades a un màxim de quatre persones, tant a l’interior com en terrasses o espais a l’aire lliure, i el servei de barra quedarà suspès.

Des del 25 de gener al 8 de febrer, els moviments estaran prohibits al carrer des de les 22.00 fins a les 06.00 hores a tota la Comunitat de Madrid, excepte per causes justificades.

A més, el tancament de tots els establiments comercials, hostaleria i restauració s’avançarà de les 22.00 a les 21.00 hores.

Només podran obrir en horari nocturn les farmàcies, establiments mèdics i serveis de caràcter social, centres veterinaris, serveis de menjar a domicili, gasolineres i d’altres considerats essencials.

Estaran prohibides les reunions de no convivents en domicilis excepte per a la cura de terceres persones com gent gran, dependents, menors d’edat o persones vulnerables.

Les sancions per incomplir aquestes mesures poden variar entre els 600 i els 600.000 euros.

A més, la Comunitat de Madrid ampliarà les restriccions de mobilitat pel coronavirus a nou zones bàsiques de salut més i sis localitats, que, sumades a les que ja estan en vigor fan un total de 56 zones bàsiques i 25 municipis dels quals no estarà permès entrar ni sortir excepte per motius justificats, com anar a treballar.

En aquestes àrees viuen més d’1,6 milions de madrilenys, el 24 per cent de la població a la regió, i s’hi concentren el 28 per cent dels casos de contagi.

Notícies relacionades

D’altra banda, es mantenen els aforaments de llocs d’interior al 50 per cent i es redueixen als espais d’oci dels centres comercials, que passen del 75 per cent al 50 per cent.

Quant a teatres, cines i altres instal·lacions culturals, l’aforament s’estableix en el 75 per cent; a les sales multiusos polivalents (com el Wizink Center), un 40 per cent; les terrasses a l’aire lliure que es mantenen al 75 per cent, i els centres de formació no reglada, també al 75 per cent.