Cas Villarejo

Citen dos advocats per haver acudit a Villarejo per espiar l’empresari Molpeceres

Van intentar aconseguir «informació personal, patrimonial» i fins i tot de possibles antics delictes

Citen dos advocats per haver acudit a Villarejo per espiar l’empresari Molpeceres
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El magistrat que instrueix el cas Villarejo ha citat a declarar aquest dimarts dos advocats a la peça on investiga si van acudir a l’excomissari perquè rastregés l’empresari Joaquín Molpeceres per més de 400.000 euros quan encara treballava per a la Policia, segons informa Efe.

És la peça 29 del cas, on el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón investiga José Manuel Villarejo, al seu soci Rafael Redondo, i als advocats Antonio Erico Chávarri i Juan Vila-Cloro Clot per presumptes delictes de suborn i descobriment i revelació de secret.

La peça se centra en dos projectes suposadament encarregats a Villarejo: Grass –sobre el presumpte espionatge a l’empresari Joaquín Molpeceres– i Hacha, emmarcat en un conflicte entre els dos advocats.

En el primer, l’objectiu era «salvaguardar» els interessos d’un despatx d’advocats, representat per Antonio Erico Chavarri com a soci majoritari i «amb la intermediació» de Juan Vila-Coro, soci minoritari, quan el primer es va separar de la filla de Joaquin Molpeceres, que va testificar el 2017 en el judici de Gürtel i va negar haver donat 60.000 euros al PP com a amo de l’empresa Licuas.

Amb la separació de la parella, assenyala el jutge en la interlocutòria en què va imputar els investigats, es va iniciar un conflicte amb l’empresari: l’advocat va presentar un concurs de creditors i aquest figurava com un dels principals.

Chavarri va contractar presumptament els serveis d’una empresa del Grup Cenyt –propietat de Villarejo– «per aconseguir la màxima informació personal, patrimonial i fins i tot esbrinar la possible comissió d’antics fets delictius» de Joaquín Molpeceres i l’administrador d’aquell concurs i així poder aconseguir el cessament dels suposats atacs que patiria fins llavors».

Els serveis van ser suposadament contractats l’octubre del 2012 i «es van desenvolupar i van abonar» al llarg d’aquell any i del següent. A més, en la causa figuren abonaments per nou transferències ordenades pel despatx a empreses de Villarejo «per un import total de 411.400 euros».

El projecte Hacha, per la seva banda, hauria sigut contractat l’11 de juny del 2014, quan Villarejo també seguia en actiu, i parteix dels diversos problemes interns de Chávarri amb dos socis minoritaris, entre els quals Juan Vila-Cloro.

Malgrat que Chávarri és el president i propietari del 70% de les participacions del despatx, segons figura al full d’encàrrec, els altres dos socis l’haurien desposseït tant dels seus drets polítics com de la gestió de l’empresa.

Notícies relacionades

La comesa d’aquest encàrrec seria, segons la interlocutòria, l’anàlisi jurídica i legal, assessorament, consell i negociació que ajudessin Chávarri a recuperar la gestió.

Es calcula que el preu d’aquest projecte oscil·laria entre els 75.000 i els 125.000 euros, més IVA, i ha sigut detectada una transferència de 30.250 euros per part del despatx presumptament relacionada amb el pagament d’aquest projecte.