Educació

Entra en vigor el decret que eleva a 10 anys la durada dels concerts educatius a Madrid

Aquesta mesura ha sigut adoptada davant la disconformitat de l’Executiu regional amb la nova llei educativa, la Llei Orgànica de Modificació de la Loe (Lomloe), coneguda com a llei Celaá

1
Es llegeix en minuts

El decret que eleva de 6 a 10 anys la durada dels concerts educatius, aprovat dimecres pel Consell de Govern, ha entrat en vigor aquest divendres després de ser publicat ahir al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM).

«A fi de dotar de certesa i previsibilitat en la regulació del règim jurídic dels concerts educatius als titulars dels centres i a les famílies que han triat escolaritzar els seus fills en centres concertats a la Comunitat de Madrid, es considera oportú ampliar la vigència dels concerts educatius als deu anys que comprèn l’ensenyament bàsic», exposa el text.

Segons disposa el decret, els concerts vigents a la data d’aprovació d’aquesta norma adaptaran la seva durada a deu anys, tret de renúncia expressa del seu titular, manifestada en el termini de quinze dies hàbils a comptar des de l’entrada en vigor.

Aquesta mesura ha sigut adoptada davant la disconformitat de l’Executiu regional amb la nova llei educativa, la Llei Orgànica de Modificació de la Loe (Lomloe), coneguda com a llei Celaá, al considerar que redueix el paper de l’educació concertada a «una xarxa subsidiària i no complementària de la pública, eliminant el concepte de la demanda social, la cessió de terrenys i l’educació diferenciada».

Notícies relacionades

En l’actualitat, a la Comunitat de Madrid, el 29% de les famílies ha optat aquest curs escolar per educació concertada, que es tradueix en més de 360.000 alumnes.

Segons s’estableix en la llei orgànica d’educació i en la normativa autonòmica madrilenya, els concerts educatius tenen una durada de 6 anys, però es permet que les comunitats autònomes canviïn el temps. En el cas de la Comunitat de Madrid, els concerts que actualment són vigents a la regió vencerien d’aquí dos anys.