Temporal

Neva a Madrid capital: ‘Filomena’ deixa mínimes de fins a -5 graus

Neva a Madrid capital: ‘Filomena’ deixa mínimes de fins a -5 graus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temporal que afecta tot Espanya i que els meteoròlegs han anomenat ‘Filomena’ ha deixat neu fins i tot a Madrid capital, que ha arribat a registrar temperatures de fins a -5 graus. Al sud, s’arribaran a registrar espessors importants.

Les temperatures no canviaran i continuaran gèlides, i el temps serà hivernal fins al cap de setmana. Segons l’Aemet, hi ha més del 70% de probabilitat que dissabte s’acumulin més de 10 centímetres de neu a la Comunitat de Madrid, incloent-hi la capital, i al centre.

La Comunitat de Madrid ha demanat als madrilenys que els seus «moviments siguin els indispensables» davant la borrasca que entrarà aquest dijous a la regió i que tenyirà de blanc la capital espanyola. En una entrevista a TVE, el conseller de Justícia, Interior i Víctimes de la Comunitat, Enrique López, ha sol·licitat a la societat «un grau més gran de responsabilitat» per evitar situacions de risc a l’esperar que «el moment àlgid de la tempesta sigui de la nit de dijous a divendres».

Notícies relacionades

López presidirà al llarg del matí una reunió del Pla Territorial de Protecció Civil de la Comunitat de Madrid (Platercam) per a un seguiment del Pla d’Inclemències Hivernals 2020-2021, amb especial atenció al dispositiu activat davant la previsió de fortes nevades.

Els accessos a la serra i les àrees recreatives estaran tancats a l’estar activat el nivell I del Pla d’Inclemències Hivernals per evitar que es produeixin situacions de riscos i problemes en la circulació.

Temes:

Madrid Neu