per evitar aglomeracions

Almeida aconsella als madrilenys no a baixar la guàrdia a l'anar al Centre

L'alcalde de la capital ha cridat a no fer «marxa enrere», ja que «el comportament de la pandèmia és imprevisible»

MADRID, 29/11/2020.- Vista general de la madrileña calle de Preciados desde la Puerta del Sol, este domingo por la tarde.- EFE/Víctor Lerena

MADRID, 29/11/2020.- Vista general de la madrileña calle de Preciados desde la Puerta del Sol, este domingo por la tarde.- EFE/Víctor Lerena / victor lerena (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha defensat aquest dilluns el bon funcionament del pla de la Policia Municipal contra aglomeracions a la capital després de les imatges d’aquest cap de setmana en carrers cèntrics de la capital, si bé ha apuntat que el seu consell «no serà que no vagin al Centre, el districte més colpejat per la pandèmia».

«Va funcionar el pla previst, perquè es va poder controlar l’aforament a Sol, i es va limitar en determinats moments, i els carrers de Carmen i Preciados es van haver de posar en un sol sentit. El pla de seguretat va funcionar», ha manifestat davant la premsa després de presentar la reforma de Joaquín Costa al centre cultural Nicolás Salmerón.

Almeida ha explicat que «coincidien el Black Friday i la il·luminació dels llums de Nadal». Ha asseverat que «cal mantenir les mateixes precaucions que s’han viscut aquesta data» així com també ha cridat a ni baixar la guàrdia ni fer «marxa enrere», ja que «el comportament de la pandèmia és imprevisible».

«Hem d'estar sempre alerta per si es pot produir una segona onada. Cal respectar totes les normes que se’ns indiquin. Disfrutem de Madrid però amb totes les precaucions», ha expressat tot seguit.

Sobre el pla dissenyat per controlar aforaments al centre, ha defensat que està «perfectament planificat per emprendre qualsevol eventualitat de l’aforament». Malgrat això ha assenyalat que «això no vol dir que estudiat el cas i vistos els protocols, si es pot millorar, es faci».

Notícies relacionades

Ha lamentat que hi hagués algun cas de persona sense mascareta, una actitud «reprotxable». Per això ha demanat que «es vagi on es vagi, es faci respectant la normativa de les autoritats sanitàries».