tornada al col·le

L'Ajuntament de Madrid cedirà a la Comunitat espais per a classes fora de les escoles

Biblioteques, parcs i poliesportius municipals serviran perquè els alumnes puguin tornar a les aules amb «mesures necessàries i suficients per evitar situacions de risc» davant la Covid-19

El alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, asiste al minuto de silencio convocado por el ayuntamiento en homenaje a las víctimas del covid, el 5 de junio.

El alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, asiste al minuto de silencio convocado por el ayuntamiento en homenaje a las víctimas del covid, el 5 de junio. / EFE / MARISCAL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Madrid cedirà al Govern regional espais municipals com biblioteques, parcs i poliesportius per fer classes fora de les escoles amb la finalitat d’«ampliar la capacitat educativa» i «crear situacions de seguretat» a l’hora de la tornada al col·le.

Durant una visita al Frontón Beti Jai, l’alcalde madrileny, José Luis Martínez Almeida, ha afirmat que la tornada a les aules és «imprescindible», però ha incidit que ha d’aconseguir «mesures necessàries i suficients per evitar situacions de risc» davant la Covid-19.

Precisament per a això el consistori madrileny ja està identificant als districtes madrilenys espais per cedir a les escoles i a les escoles infantils perquè puguin traslladar fora algunes de les seves classes en el cas que no tinguin capacitat perquè es mantingui la distància de seguretat entre els alumnes.

Notícies relacionades

«Com a ajuntament tenim una col·laboració, ja que té als centres educatius competència en manteniment i desinfecció. I això està parlat amb la Comunitat de Madrid», ha dit. Així, ha assenyalat que s’acataran estrictament els protocols que fixi el Govern regional per a una tornada segura a les aules.

El primer regidor madrileny ha ressenyat que és «important» la tornada a les classes, ja que no es pot «permetre una bretxa educativa». A més, ha volgut valorar l’esforç que van fer pares i alumnes quan les classes es van haver de suspendre com a conseqüència del confinament dels mesos de març i maig.