per robar-los diners

Detingut el responsable d'una residència de Madrid i una metge per drogar avis

Aquest individu podria haver estafat prop de 270.000 euros als residents afectats, tres dels quals ja han mort

Comptava amb l'ajuda d'una doctora, la qual subministrava dosis excessivament elevades d'insulina a les víctimes

zentauroepp53247598 coronavirus abuela200427161137

zentauroepp53247598 coronavirus abuela200427161137 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut el director d’una residència de gent gran de Las Rozas per un delicte d’estafa i investiga una doctora per un delicte de lesions i un altre d’estafa per drogar avis per extreure diners dels seus comptes, ha informat la Comandància de Madrid en una nota de premsa.

L’arrestat, guanyant-se la confiança i l’estima dels residents s’aprofitava de l’estat de salut física i mental d’alguns dels usuaris de la residència per aconseguir els diners dels seus comptes corrents.

La investigació es va originar arran de la denúncia d’un familiar d’un resident que va posar en coneixement de la Guàrdia Civil les seves sospites que personal de la residència estava traient diners de manera fraudulenta del compte corrent del seu familiar, el qual es trobava internat a l’hospital.

Els agents van constatar que el director de la residència, de 49 anys, es va aprofitar de l’estat de vulnerabilitat del resident, i va aconseguir diverses quantitats monetàries que extreia del seu compte corrent. Aquesta persona comptava amb l’ajuda d’una doctora, la qual subministrava dosis excessivament elevades d’insulina, i que fins i tot va fer que un avi estigués ingressat per hipoglucèmia.

Segons el comunicat mèdic, subministrada en quantitats excessives provoca un estat de somnolència. A més, a l’endinsar-se en la gestió de la residència, fins al moment la Guàrdia Civil ha aconseguit detectar cinc casos fraudulents més, on fins i tot una vegada morts els residents, el detingut continuava fent càrrecs amb una targeta de crèdit a nom del titular.

Els guàrdies civils van aconseguir cancel·lar un traspàs de 122.000 euros entre comptes, provinent d’un fons de pensions d’una resident, del qual pretenia apoderar-se.

De l’estudi realitzat, s’estima que aquest individu podria haver estafat prop de 270.000 euros als residents afectats, tres dels quals ja han mort.

Notícies relacionades

La situació de vulnerabilitat dels avis, alguns amb 90 anys i altres amb graus de discapacitat i dependència severa, motivaven que confiessin en la persona del director de la residència que habilitaven per gestionar els seus comptes.

Gràcies a la col·laboració amb el Jutjat social i el Jutjat que instrueix la causa, els investigadors han bloquejat un dipòsit de 80.000 euros que el ja detingut tenia previst cobrar per acomiadament improcedent i quedar dipositat per fer front a les indemnitzacions.