ARTS MARCIALS PENITENCIÀRIES

Condemnat per assassinat el campió de 'muay thai' que va matar un altre reclús

Tot just ingressar a la presó de Soto del Real el sentenciat es va embrancar en una baralla per una llitera

zentauroepp46792819 madrid  01 02 2019  entrada del autob s que traslada a los p190201174210

zentauroepp46792819 madrid 01 02 2019 entrada del autob s que traslada a los p190201174210 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jurat popular de l’Audiència de Madrid ha declarat culpable d’assassinat  amb traïdoria un pres expert en arts marcials, que va ser campió de ‘muay thai’ i ‘kick-boxing’, per matar al desembre del 2018 a cops un altre reclús tot just ingressar a la presó de Soto del Real arran d’una baralla entre tots dos per una llitera, han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Després de la deliberació, els membres del Tribunal del Jurat han donat per acreditat que Jesús M. R. H. va acabar amb la vida del seu company de cel·la, i van qualificar els fets d’assassinat davant l’homicidi que va apreciar el fiscal. En el seu veredicte, el Jurat dictamina igualment que existeix un atenuant pel trastorn psíquic que patiria el jove expert en ‘kick-boxing’.

El judici es va celebrar el passat 29 de juny a l’Audiència Provincial de Madrid. La Fiscalia de Madrid va sol·licitar 12 anys i cinc mesos de presó per a Jesús M. R. H. Els fets van tenir lloc a finals del 2018, quan l’acusat acabava d’ingressar a Soto del Real, quan després de tornar de sopar va mantenir una baralla amb el seu company de cel·la, que era un pres de confiança per ajudar l’agressor a la seva adaptació a la presó.

Agressió al metro

L’acusat va ser enviat a presó provisional després de ser detingut per un intent d’homicidi després d’una baralla al metro de Madrid. També allà la va emprendre a cops, en aquesta ocasió amb un vigilant de seguretat. El fiscal li imputa un delicte d’homicidi i en concepte de responsabilitat civil reclama una indemnització de 456.500 euros per als familiars de la víctima.

L’escrit d’acusació remarca que l’acusat va ser diagnosticat amb trastorn mixt de personalitat i que «en tal patologia predominen els trets límits, paranoides i narcisistes que comporten una marcada impulsivitat amb tendència a descontrolar-se davant de situacions no desitjades, distanciament emocional, poca capacitat d’introspecció, justificació de comportaments disfuncionals, suspicàcia, recel i desconfiança davant tercers, crítica elevada davant de les negatives dels altres i baixa tolerància a les contrarietats».

Aquesta patologia, segons el parer de la Fiscalia, no impedeix a l’acusat conèixer la il·licitud dels fets que protagonitza ni tampoc la d’adaptar la seva conducta a l’esmentat coneixement. «No obstant això, la suspicàcia i el recel, trets excel·lents en la seva personalitat de base, van accentuar la seva tendència a la impulsivitat reaccionant sense l’adequada reflexió prèvia, patint en aquest sentit una limitació moderada en la seva capacitat de control conductual d’impulsos davant el seu company de cel·la en el moment en què va sorgir la disputa entre ells», assenyala l’escrit.

Cop de puny de la víctima

Jesús M. R. H. havia ingressat com a pres preventiu a la presó madrilenya el 25 de desembre del 2018, on un dia més tard se li va assignar la cel·la número 18, dins del Mòdul 1, que havia de compartir amb un altre intern. Segons l’escrit d’acusació, entorn de les 20.30 hores del 26 de desembre i, després de tancar-se les cel·les, «es va iniciar entre els dos una breu discussió en el curs de la qual la víctima va llançar un cop de puny al seu adversari, que li va impactar al front, cosa que va provocar que aquest s’abalancés aïrat sobre el primer».

Notícies relacionades

L’acusat, amb «clar ànim» d’acabar amb la vida de l’altre reclús, «va començar a colpejar-lo amb cops de puny i puntades de peu que van ser dirigits a la zona del cap  i el cos, sense donar-li opció ni tan sols de reaccionar». La víctima va caure fulminada a terra «sense possibilitat de defensa cap a causa de la precisió i contundència dels cops clavats al ser el processat destre en tècniques de combat, ja que havia estat en possessió de llicència federativa nacional de ‘kick-boxing’ i ‘muay thai’ almenys durant els anys 2016 i 2017».

Per això la Fiscalia acusa Jesús M. R. H de prevaler-se tant de la seva superioritat física com de diferència d’edat entre tots dos i dels seus coneixements en arts marcials. De fet, afirma que l’acusat va continuar assestant al mort «precisos cops amb els punys i puntades de peu, als quals va quedar exposat la víctima, i que de forma recurrent li van impactar a la cara i el tòrax fins a causar-li la mort».

Temes:

Madrid