sanitat

'Vocación', el documental tribut als metges morts per coronavirus, s'estrena a Madrid

Catorze facultatius van perdre la vida a la zona, 61 si es compten els doctors jubilats

rozas53009362 madrid  02 04 20   coronavirus  covid 19  una enfermera hace200601155456

rozas53009362 madrid 02 04 20 coronavirus covid 19 una enfermera hace200601155456 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El Col·legi de Metges de Madrid estrena aquest dijous el documental ‘Vocación’, del cineasta Polo Menárguez, en reconeixement als 14 metges morts en actiu per la Covid-19 a Madrid, que es basa en el testimoni dels seus familiars i companys i que els vol retre un homenatge «profund, respectuós i sense sensibleria». 

El cineasta Polo Menárguez ha «viscut de prop la pandèmia» perquè la seva mare, «una infermera prejubilada del Gregorio Marañón, es va presentar voluntària durant el pic de la Covid i va treballar dos mesos. Ho vaig viure amb molta por», ha dit a Efe el director i guionista del documental de 40 minuts, que es projecta aquesta tarda al col·legi per als familiars i amics de les víctimes. 

«Quan vaig projectar el documental en privat als meus pares –ell metge jubilat i ella infermera-, la meva mare li va dir dues coses: ens podria haver tocat; i no sé si m’hagués presentat voluntària després de veure això», explica aquest reconegut director, que a més assegura que «per primera vegada va plorar a la sala d’edició». 

Per al president del Col·legi de Metges, Miguel Ángel Sánchez Chillón, aquest homenatge també està dirigit a «tots els metges que han passat per les ucis, on s’han estat cuidant d’altres metges, i els familiars d’aquests metges que se n’han anat», d’aquí el títol ‘Vocación’ escollit per aquest documental pioner en la història recent de l’Il·lustre Col·legi de Metges (Icomem) madrileny.

Notícies relacionades

L’obra parla «molt de la vocació, la professionalitat, la vinculació amb la medicina per sobre de la por i la precaució a l’hora d’exposar-se davant una malaltia,» afegeix Sánchez Chillón, per a qui l’objectiu és que tothom «se senti reconegut. És un missatge que el Col·legi els vol deixar de cara al futur» i s’havia de «fer ara mateix amb aquestes circumstàncies».

A més de 14 metges morts en actiu, la xifra total s’acosta als 61 si s’afegeixen els metges jubilats que van morir per Covid-19, segons el president de l’Icomem, que ha destacat a Efe que el missatge «arriba al cor sense caure en la sensibleria, de forma molt humana».