en una casa de Madrid

Dos detinguts per abusar sexualment d'una jove en una festa i difondre'n les fotos a les xarxes

La noia es va quedar inconscient, situació que va ser aprofitada pels acusats per fer actes sexuals sobre ella

S'intenta localitzar per a la seva detenció un tercer home que actualment es troba fugit del país

mmmm / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut a Madrid dos joves que van abusar fa dos anys d’una noia de 22 anys durant una festa, aprofitant que estava inconscient, i van difondre després fotos de contingut sexual de la víctima per les xarxes socials.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia, s’intenta localitzar per a la seva detenció un tercer jove que va participar en els abusos sexuals i que actualment es troba fugit del país.

Per localitzar i identificar plenament els arrestats, que estan acusats de delicte d’abús sexual i un delicte contra la intimitat, va ser necessària la col·laboració del consolat i la policia peruana (país d’origen de tots dos), ja que utilitzaven identitats falses que els permetia eludir l’acció policial.

Els abusos es van cometre a mitjans de l’any 2018 quan la jove va assistir a una festa amb uns coneguts al domicili d’un d’ells. Al llarg de la festa va quedar inconscient, situació que va ser aprofitada per tres joves per fer actes sexuals sobre ella.

La víctima, si bé en un primer moment va manifestar que no es va atrevir a denunciar els abusos, mesos després va posar els fets en coneixement de la Unitat d’Atenció a la Família i Dona (UFAM) i igualment va denunciar que entre joves del seu barri circulaven unes fotografies de la nit en la qual va patir els abusos.

En les imatges que circulaven en aquestes plataformes s’observava la víctima parcialment nua i els joves cometent actes sexuals sobre ella.

Després de més d’un any d’investigacions els agents van obtenir les fotografies que van confirmar els abusos, i aquestes imatges són l’única prova existent dels delictes imputats als arrestats, al no haver pogut obtenir mostres de l’ADN pel pas del temps.

La identificació d’aquests joves va ser molt complexa per als investigadors al tenir identitats falses, i va ser clau la col·laboració internacional tant amb la policia peruana com amb el consolat del mateix país.

A mitjans del mes de juny i després de nombrosos dispositius de vigilància, es va localitzar dos dels presumptes autors que van ser immediatament detinguts i posats a disposició judicial, i es va decretar l’ingrés a la presó de l’autor principal dels fets.

Notícies relacionades

El tercer home identificat com a participant en els abusos es troba fugit del país, per la qual cosa els agents continuen les gestions per a la seva localització i detenció.