menors d'edat

El TS avala 56 anys de presó a un entrenador de futbol per cinc violacions i abusos sexuals

També haurà d'indemnitzar amb 30.5000 euros cinc víctimes

28/12/2019 Un vehículo de Mossos d’Esquadra en una imagen de archivo.

28/12/2019 Un vehículo de Mossos d’Esquadra en una imagen de archivo. / MOSSOS D'ESQUADRA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Suprem (TS) ha avalat la sentència de l’Audiència de Barcelona, com ja va fer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un primer recurs, que condemna un entrenador de futbol a 56 anys de presó –dels quals en complirà un màxim de 20– per tres delictes d’agressió sexual i dos d’abús sexual.

La sentència, consultada per Europa Press, desestima el recurs de cassació de l’entrenador, i imposa que indemnitzi amb 30.500 euros en total cinc víctimes, que tenien entre 13 i 14 anys quan van començar a patir abusos.

Els fets provats de la sentència relaten que l’entrenador, Eduard López Escuté,es va aprofitar del seu càrrec i de la confiança que li tenien els menors perquè acceptessin, i els seus pares aprovessin, la invitació d’anar a casa seva que «els reiterava després de cada entrenament o partit, suposadament per jugar amb la Play Station o per veure alguna pel·lícula».

Quan hi anaven, li deia a un dels menors que anés amb ell a la seva habitació, els deia que era per fer-los un massatge a les cames i n’abusava.

El tribunal també descriu que, almenys tres vegades, l’entrenador va abusar dels menors estant els tres a l’habitació, i en una ocasió un s’hi va negar i l’home el va agafar del coll «com per escanyar-lo».

Temor per la seva violència

Notícies relacionades

Al canviar d’equip, l’entrenador va convèncer dos menors perquè fitxessin pel mateix club: un va deixar el futbol dos mesos després al continuar patint abusos, i un altre va seguir, anant també a casa de l’entrenador, tant per la confiança que li tenia com per «la violència que exercida i el temor que s’enfadés» si s’hi negava.

Un d’aquells dies, el menor es va quedar adormit a casa de l’entrenador, i al despertar-se va veure com intentava fer-li una fel·lació. L’home havia tancat amb clau perquè no pogués anar-se’n, i li va oferir «pagar-li 100 euros», cosa a la qual es va negar.