religió

Madrid reprèn les misses des d'aquest dilluns però amb un terç de l'aforament

Serà obligatori l'ús de la mascareta, les piles d'aigua beneita continuaran buides i s'oferirà gel desinfectant abans i després del culte

El gest de donar-se la pau se substituirà per un sense contacte, la comunió es recomana a la mà i la col·lecta es farà a la sortida del temple

zentauroepp52662324 fotodeld a  mti102  budapest  hungr a   06 03 2020   un feli200312214101

zentauroepp52662324 fotodeld a mti102 budapest hungr a 06 03 2020 un feli200312214101 / Tamas Kovacs

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Madrid reprèn les misses amb públic des d’aquest dilluns però amb condicions especials davant de la pandèmia de coronavirus, com l’obertura únicament amb un terç de l’aforament, ha recordat l’Arquebisbat de Madrid a través de la seva pàgina web.

A fi d’evitar aglomeracions i garantir que es respecten les distàncies de seguretat, les esglésies organitzaran l’obertura i el tancament mentre recomana, «en cas de ser necessari i possible», l’augment del nombre de celebracions.

Els temples mantenien les portes obertes fins ara, però la celebració de les misses havia quedat en suspens per evitar les aglomeracions i controlar així l’expansió de la Covid-19.

Les misses tornaran malgrat que la regió es manté en fase 0 del pla de desconfinament. L’arquebisbat, amb Carlos Osoro al capdavant, dispensa del precepte dominical atenent les pautes fixades per la Conferència Episcopal Espanyola i suggereix a persones de risc, gent gran i malalts que es quedin a casa i segueixin les celebracions per la televisió, la ràdio o internet.

Donar-se la pau sense contacte i comunió, millor en mà

També serà obligatori que els fidels utilitzin mascareta, les piles d’aigua beneita continuaran buides i s’oferirà gel desinfectant abans i després. El gest de donar-se la pau se substituirà per un sense contacte.

Notícies relacionades

La comunió es recomana a la mà. S’evitaran els cors, es reduirà la música a un sol cantor i no es distribuiran fulls parroquials ni cap altre objecte. La bacina no es passarà durant l’ofertori sinó a la sortida de missa.

L’arquebisbat ha preparat uns cartells amb les mesures clau perquè les parròquies puguin col·locar-los als seus taulers d’anuncis i en els seus accessos.