a través de change.org

Els madrilenys demanen a Almeida que obri els parcs i zones verdes

L'Ajuntament de Madrid manté la decisió de tenir tancats aquests espais de la capital

Els ciutadans volen fugir de llocs congestionats, com les voreres, per passejar i fer esport

zentauroepp53279389 coronavirus200501112456

zentauroepp53279389 coronavirus200501112456 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Més d’11.000 persones han firmat ja aquest dilluns a la plataforma de peticions Change.org perquè l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, obri els parcs i jardins on fer esport o passejar.

«El Govern d’Espanya ha iniciat el desconfinament amb unes mesures parcials que inclouen poder fer esport i sortir a passejar amb les nostres filles i fills. No obstant, l’Ajuntament de Madrid manté la decisió de mantenir tancats els parcs i zones verdes, cosa que provoca l’aglomeració als únics espais per als vianants disponibles, les voreres», recull la petició llançada per un ciutadà un parell de dies enrere.

Entenen que l’obertura de zones verdes i parcs «ajudaria a descongestionar les voreres que ja el primer dia de desconfinament han demostrat estar col·lapsades de persones que desitgen exercir el seu dret a fer esport o passejar amb els més petits».

Notícies relacionades

També recorden que «gairebé totes les grans ciutats d’Espanya, com Barcelona, Bilbao o Saragossa, han optat per obrir les seves zones verdes sense que això hagi suposat cap problema sinó més aviat al contrari perquè permeten sumar més espais per al passeig i l’esport».

A això hi sumen que podria incomplir-se a més l’article 3, punt 5 de l’Ordre SND/380/2020, publicada pel Govern d’Espanya en el BOE del 30 d’abril, que indica que «per possibilitar que es mantingui la distància de seguretat les entitats locals facilitaran el repartiment de l’espai públic a favor dels que caminen i dels que van amb bicicleta».