A través de videoconferències

La funerària de Madrid ofereix cultes de comiat als morts amb Covid-19

És una resposta, totalment gratuïta, davant les emocions «confuses i difícils d'acceptar» dels familiars de les víctimes del coronavirus

El ritu pot ser religiós o laic i es pot acompanyar de fotografies, vídeos o àudios amb testimonis sobre la persona que se n'ha anat

zentauroepp52807584 coronavirus italia200316155654

zentauroepp52807584 coronavirus italia200316155654 / FLAVIO LO SCALZO

1
Es llegeix en minuts

L’empresa de Serveis Funeraris de Madrid (SFM) ofereix cerimònies a distància, per videoconferència, que poden ser laiques o religioses, perquè les famílies puguin acomiadar-se d’alguna manera dels seus éssers estimats davant la pandèmia de coronavirus.

És una de les respostes, totalment gratuïtes, que l’empresa posa a disposició de la ciutadania davant de les emocions «confuses i difícils d’acceptar» que poden arribar a sentir els familiars i pròxims a les víctimes mortals del Covid-19, unit al dolor per la mort.

Aquesta cerimònia a distància es pot acompanyar de fotografies, vídeos o àudios realitzats per persones pròximes que deixin testimoni del que va significar la persona que se n’ha anat. També es poden organitzar cerimònies participades en què els diferents membres de la família o amics verbalitzin en directe el que va representar aquesta persona que se n’ha anat en la seva vida o escoltar una cançó, llegir un poema, una carta.

Per accedir a aquest servei es pot trucar al 667 63 12 84 o enviar un córrer ccid@telefonica.net indicant un número de telèfon de contacte.

Entre els serveis que ofereix l’empresa durant la pandèmia es troba l’acompanyament liderat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Madrid (COMP), deixada a través del telèfon, per Skype o per correu electrònic.

És atès per un grup de professionals formats en intervenció en dol. Es pot accedir a aquest servei a través de la direcció de mail ayudaduelocopm@cop.es indicant al correu un*número de telèfon de contacte.

Un altre equip de professionals estan en actiu per compartir el que sent davant la pèrdua del seu familiar i les circumstàncies en què ha ocorregut aquesta pèrdua. La persona afectada pot tenir una conversa telefònica o a través de videoconferència amb professionals que l’escoltaran i l’ajudaran a entendre el que sent.

Notícies relacionades

A aquest servei es pot accedir de 8 a 20 hores als telèfons 622 15 18 47 i 667 63 12 84. També per mitjà del correu electrònic info@comunidadescompasivas.org o ccid@telefonica.net indicant-hi un número de telèfon de contacte.