conseqüències del virus

La Comunitat de Madrid no descarta posposar l'EvAU

El conseller d'Educació no contempla estendre el calendari escolar pel tancament dels centres educatius durant 15 dies

MD09. MADRID, 07/06/2010.- Vista del aula magna de la Facultad de Odontología de la Universidad Complutense, esta mañana antes del comienzo de los exámenes de selectividad en Madrid, que este año realizarán cerca de 26.000 alumnos. EFE/Sergio Barrenechea

MD09. MADRID, 07/06/2010.- Vista del aula magna de la Facultad de Odontología de la Universidad Complutense, esta mañana antes del comienzo de los exámenes de selectividad en Madrid, que este año realizarán cerca de 26.000 alumnos. EFE/Sergio Barrenechea / Sergio Barrenechea (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El conseller d’Educació i Joventut de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha aclarit que no es contempla «la possibilitat d’estendre el calendari escolar o ajornar les proves» pel tancament dels centres educatius durant 15 dies, però no ha descartat posposar l’Avaluació per a l’Accés a la Universitat (EvAU) si fos necessari.

«No contemplem la possibilitat d’estendre el calendari escolar o ajornar les proves», ha assegurat el conseller en una entrevista a ‘RNE’ el dia que entra en vigor el tancament dels centres educatius dictat per la Comunitat de Madrid davant l’expansió del coronavirus, que s’estendrà fins al 26 de març.

Ossorio espera que els 53.000 docents madrilenys aconsegueixin mantenir el contacte al llarg de les pròximes dues setmanes amb els alumnes, perquè aquests continuïn estudiant i realitzant treballs a distància, sense modificar el currículum, segons ha manifestat.

D’altra banda, s’ha referit a la proposta dels rectors de les sis universitats públiques de Madrid (Complutense, Alcalá, Autònoma, Politècnica, Carles III i Rei Joan Carles) d’ajornar el calendari acadèmic dues setmanes, fet que implicaria retardar l’EvAU, «una decisió que hauria de prendre la Comunitat de Madrid de comú acord amb els rectors que es podria adoptar si és necessària».

Calendari del curs universitari

En aquesta línia, en una entrevista amb Onda Madrid, ha explicat que el calendari del curs universitari és competència dels rectors d’acord a l’autonomia universitària, i quant a l’EvAU ha afirmat que la conselleria prefereix esperar «a veure què passa en aquests dies», però tindrà «molt en compte» la proposta dels rectors, que «oficialment» no li ha arribat.

A més d’expressar el seu desig que la mesura del tancament dels centres educatius «tingui èxit» en el sentit que serveixi per frenar l’expansió del virus i «no calgui prorrogar-la», ha reconegut que es tracta d’una decisió «dolorosa» per la repercussió educativa i en les famílies quant a la conciliació.

Ossorio ha reiterat que la Conselleria d’Educació ha decidit que els professors continuïn prestant des dels centres el servei educatiu «a distància i ‘online’», però ha afegit que Sanitat recomana el teletreball, i Educació, també, respecte als docents, de manera que, «sempre que sigui compatible amb el servei educatiu, que ho facin des de casa».

Notícies relacionades

El conseller d’Educació ha aclarit que a les acadèmies no les afecta el tancament dictat per la Conselleria de Sanitat, que s’aplica a centres públics, concertats i privats «del sistema educatiu», de manera que ha instat a la «responsabilitat» d’altres centres de formació perquè, «en la mesura que sigui possible», ofereixin les classes «‘online’ o a distància».