delicte continuat

Un fals 'broker' ratifica un acord amb la fiscalia per haver estafat 310.264 euros a 11 persones

L'acusat accepta un any i nou mesos de presó per un delicte de falsedat documental

bolsa-madrid

bolsa-madrid

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El fals ‘broker’ Jorge Lozano Belver, implicat en diverses estafes a personatges famosos, acudirà aquest dilluns a l’Audiència Provincial de Madrid per ratificar l’acord arribat amb la Fiscalia de Madrid per evitar el judici a què s’havia d’enfrontar per estafar 310.264 euros a 11 persones de confiança, segons han informat Europa Press fonts jurídiques.

L’acord entre les parts, advocat defensor, acusació particular i fiscal, es va tancar el 2 de març. En concret, l’acord se substancia en un any i nou mesos de presó pel delicte de falsedat documental i un any i sis mesos pel delicte continuat d’estafa.

Segons el fiscal, l’acusat convencia en la seva qualitat d’agent representant del Banc Mediolanum persones amb les quals tenia una relació de confiança perquè invertissin els seus estalvis que anaven a finalment anaven a parar al seu propi compte bancari, als dels seus familiars més pròxims o al del propietari que li llogava la vivenda.

Suposat representant d’un banc

En l’escrit d’acusació, a què ha tingut accés Europa Press, el fiscal reclama per a l’acusat en concepte de responsabilitat civil 310.264 euros. Des del 12 de febrer del 2010, Lozano actuava com a agent representant, del Banc Mediolanum pel qual duia a terme activitats de promoció d’operacions, serveis d’inversió, contractes d’assegurança, i altres serveis financers oferts per l’entitat sempre en nom seu i en la seva representació.

Durant dos anys, l’acusat va elaborar un pla per apoderar-se de les quantitats que eren ingressades pels clients «falsejant els seus comptes, entregant documents manipulats per generar engany en els clients. D’aquesta manera, segons el fiscal, feia transferències no consentides des dels comptes dels clients al seu compte personal o utilitzant els comptes dels seus pares o de la seva dona que havien obert a l’esmentat banc o duent a terme pagaments dels seus deutes des dels esmentats comptes oberts pels clients».

En la seva condició d’agent representant de Banc Mediolanum, i aprofitant la relació personal que l’unia amb els germans J. A. M. N. i L. M. M. N. els va aconsellar obrir un compte a l’entitat en què «moguts pels suposats avantatges econòmics que l’acusat els oferia» van realitzar dos ingressos: el primer de 115.000 euros i el segon, de 10.000.

Claus d’internet 

Gràcies a l’obtenció fraudulenta de les claus d’internet dels estafats, Lozano va realitzar transferències «no consentides pels seus titulars» per apoderar-se de tots els diners. Els destinataris de les transferències a comptes oberts al mateix banc per l’acusat van ser la seva mare (26.098 euros), el seu pare (918 euros), la seva dona (4.574 euros), el propietari a qui li llogava la seva vivenda (22.725 euros) i ell mateix (43.658 euros).

A més, el 2 de març l’acusat va oferir a J. A. M. N. la possibilitat d’obtenir un Ipad si procedia a ingressar immediatament la quantitat de 6.000 euros en el compte del qual era titular, «facilitant-li, no obstant, l’acusat el seu propi compte sota la creença que la numeració facilitada era la seva», una quantitat que aquest va incorporar al seu patrimoni.

Els serveis d’auditoria de l’entitat, davant de l’existència d’aquests càrrecs, van demanar explicacions a l’acusat, que el 24 de gener del 2011 i, «amb la finalitat de mantenir l’engany i justificar les transferències bancàries», va aportar un contracte d’arrendament íntegrament creat per Lozano en el qual va estampar les firmes dels germans i un contracte de prestació de serveis «també íntegrament creat per l’acusat», on va estampar la firma de J. A. M. N.

Notícies relacionades

Els perjudicats reclamen la quantitat de 130.238,28 euros. Com a partícips a títol lucratiu, la fiscalia sol·licita per a la mare de l’acusat una indemnització conjunta i solidària amb el seu fill de 26.098 euros, per al seu pare uns altres 918 euros i per a la seva dona 5.725 euros