llibertat educativa

El PP i Cs s'abstenen a posar en marxa mesures per evitar la censura parental

Més Madrid ha tirat endavant la proposició no de llei gràcies als vots del PSOE i Unides Podem

undefined49005736 monasterio ayuso aguado190730202051

undefined49005736 monasterio ayuso aguado190730202051 / Chema Moya

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El PP i Ciutadans s’han abstingut aquest dijous a l’Assemblea de Madrid en la votació d’una iniciativa que exigeix al Govern regional, que integren els dos partits, no posar en marxa cap mesura de la censura parental. El grup parlamentari de Més Madrid ha tirat endavant aquesta proposició no de llei (PNL) en el ple de la Cambra autonòmica gràcies als vots d’aquesta formació, el PSOE i Unides Podem i malgrat comptar amb el vot en contra de Vox.

A través d’aquesta PNL s’ha demanat també engegar mesures contra l’assetjament escolar per raons de LGTBI-fòbia, el foment de la convivència, el respecte i el reconeixement de la diversitat. A més, s’ha instat el Govern d’Espanya a prendre les mesures que estiguin a la seva mà per garantir el compliment de la llei i la Constitució davant de casos de censura educativa per part d’autonomies, així com que recuperi les competències dels consells escolars en l’aprovació de la programació dels centres.

El parlamentari de Més Madrid Eduardo Fernández Rubiño ha assegurat que l’educació «és la millor arma contra la LGTBI-fòbia». «Quan vostès estan reclamant llibertat perquè un nen tingui una xerrada perquè li expliquin que no és un anormal, estan retallant la llibertat d’aquest nen», ha etzibat al grup de Vox.

«No hi ha adoctrinament a les aules»

La diputada de Ciutadans Ana García ha defensat que no hi ha adoctrinament a les aules perquè no hi ha ni una sola denúncia. Per això ha considerat innecessari implantar l’exigència del partit de Rocío Monasterio. Així, ha afirmat, que Vox i l’esquerra estan generant «odi» amb un problema que no existeix. «Això té nom: es diu irresponsabilitat política», ha dit.

El parlamentari de Vox Pablo Gutiérrez de Cabiedes ha manifestat que en els plans educatius hi ha un compromís amb tota mena de diversitats menys amb les «ideològiques». «¿Què té a veure ensenyar el respecte i la convivència pacífica en societat amb parlar de la primera vegada o del despertar sexual?», ha assenyalat i ha insistit en la importància d’aplicar la censura parental.

El diputat del PP Jaime de los Santos ha afirmat que aquesta iniciativa és «un altre recurs estèril d’una qüestió que no existeix a la comunitat». «És un relat que no correspon a la realitat, sinó al somieig de qui intentar polititzar la columna vertebral de tota democràcia: l’educació», ha manifestat, ai ha defensat que a l’aules regionals no s’adoctrina.

Picabaralla a l’Assemblea de Madrid 

Notícies relacionades

Per la seva banda, la diputada del PSOE Carla Antonelli ha criticat la censura parental que la «ultradreta masclista i LGTBI-fòbica» pretén implementar i a la qual la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, «ja ha començat a fer concessions», com la instrucció enviada a les escoles per als tallers. Per a la socialista, els diputats de Vox «són els dotze apòstols de l’odi» que intenten plantejar «censura i retrocés» i que tenen per objectiu derogar les lleis LGTBI.

Durant el torn de rèplica, en la picabaralla parlamentària, el diputat de Més Mádrid ha acusat directament el conseller de Vivienda, David Pérez, de ser «homòfob». Preguntat, posteriorment, pel president de l’Assemblea, Juan Trinidad, per si volia retirar l’insult, Fernández Rubiño s’hi ha negat i ha sigut el mateix Trinidad qui l’ha eliminat del diari de sessions. A les paraules del parlamentari de Més Madrid hi ha contestat De los Santos, que a títol personal ha assegurat que, tot i que de vegades no està d’acord amb Pérez, sempre l’ha tractat amb «afecte i respecte».