llibertat educativa

La Comunitat de Madrid utilitzarà una llista d'extraescolars com a alternativa a la censura parental

Educació emfatitza que amb aquest mecanisme es garanteix la «no ingerència dels poders públics» en l'ensenyament

Vox insisteix a exigir la censura parental per aprovar els Pressupostos regionals

educacion-madrid

educacion-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Conselleria d’Educació remetrà aquest dilluns als centres educatius unes instruccions que fixen l’obligació de fer públic previ a l’inici del procés d’admissió per al curs que ve les activitats complementàries i extraescolars, mesura orientada a reforçar la llibertat d’elecció de centre davant la censura parental proposada per Vox.

Aquesta instrucció, avançada pel diari ‘El Mundo’ i a la qual ha tingut accés Europa Press, recull que abans del procés d’admissió es difondrà a la web dels centres el projecte educatiu del centre, el reglament intern i les normes de convivència i els programes educatius, «incloent les activitats complementàries i extraescolars».

«Assenyalant les que tinguin caràcter habitual, els recursos i els serveis complementaris del centre, que figurin, en la programació general anual del curs actual, així com la informació relativa a les activitats que consti en la memòria del curs anterior», apunta el document elaborat pel departament que dirigeix Enrique Ruiz Escudero.

Les directrius de la Conselleria estableixen que anteriorment a l’inici del període de presentació de sol·licituds d’admissió, les famílies podran obtenir informació sobre les adscripcions de centres a través dels centres educatius i de la pàgina web de la Comunitat de Madrid.

«Formació d’acord a les seves conviccions»

«Durant el procés ordinari d’admissió, cada centre sostingut amb fons públics mantindrà exposada en lloc visible informació actualitzada relativa als centres a què està vinculat mitjançant adscripció. Específicament, en el cas de les escoles públiques, cada centre informarà les famílies dels alumnes que cursen 6è curs d’educació primària sobre els instituts d’educació secundària adscrits, ja sigui en la modalitat preferent o en la modalitat múltiple, segons correspongui en cada cas, a fi que les famílies puguin decidir si fan ús de l’esmentada prioritat de cara al procés d’admissió per al curs 2020/2021», afegeix l’escrit.

Precisament el conseller d’Educació ha remarcat en diverses ocasions que aquest reforç de la informació sobre activitats extraescolars i complementàries abans de l’inici de curs era l’estipulat en l’acord d’investidura subscrit amb Vox.

«Es garantirà el dret que assisteix els pares perquè els seus fills rebin la formació moral i religiosa d’acord a les seves conviccions, tal com està contemplat a l’article 27.3 de la Constitució. Per a això, s’introduiran mecanismes que garanteixin la no ingerència dels poders públics en l’educació dels nostres fills», s’endinsava la proposta de Vox per recolzar la investidura de la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso.

Vox insisteix en la seva línia vermella 

Des de Vox, Rocío Monasterio ha reiterat aquest dilluns que l’aprovació de la censura parental és «fonamental» perquè la formació doni el seu recolzament als Pressupostos regionals del 2020 i, en conseqüència, rebutja l’«alternativa» posada en marxa pel Govern regional. 

Notícies relacionades

Des del Grup Parlamentari que dirigeix Rocío Monasterio han emfatitzat que no han tingut coneixement de l’anomenada «alternativa» a la censura parental tret dels mitjans de comunicació, i han detallat que l’Executiu autonòmic «no s’ha posat» en contacte ni amb el seu portaveu ni amb cap dels diputats de Vox per negociar res relacionat amb la censura parental ni amb els Pressupostos».

«Recordem que per a Vox és fonamental l’aprovació de la censura parental, entre altres mesures, per aprovar els Pressupostos de la Comunitat de Madrid», han assegurat fonts del Grup Parlamentari.